|

Suriye'deki yabani hayvanların Türkiye'ye nakli sürüyor

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zarar gören Halep Hayvanat Bahçesi'nden biri dişi 2 aslan ile 2 Sibirya kurdunun Bursa'ya nakli gerçekleşti.

Yeni Şafak
18:06 - 30/07/2017 Pazar
Güncelleme: 18:12 - 30/07/2017 Pazar
AA
Suriye'deki yabani hayvanların Türkiye'ye nakli sürüyor
Suriye'deki yabani hayvanların Türkiye'ye nakli sürüyor

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zarar gören Halep Hayvanat Bahçesi'nden alınarak Bursa'ya getirilen 2 aslan ile 2 Sibirya kurdu sağlık kontrolünden geçti.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle zarar gören yabani hayvan türlerinin tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws'un girişimleri sonucu Halep Hayvanat Bahçesi'nden alınan 2 aslan ve 2 Sibirya kurdu, Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçen dişi aslanın gebe olduğu, erkek aslanın ise vücudunun çeşitli yerlerinde yaraların bulunduğu belirlendi. Sibirya kurtlarının ise ilk kontrollerde sağlıklı oldukları tespit edildi.

Merkezin veterinerlerinden Nihal Bilgici Yıldız, erkek aslanın muayenesini yaptıklarını belirterek, vücudunda yaralar olduğunu söyledi.

Dişi aslanın gebe olduğunu aktaran Yıldız, "Ultrason muayenesinde hayvanın gebe olduğunu tespit ettik. Anne ve yavruların durumu şu an gayet iyi görünüyor. Gözetim altında tutuyoruz." dedi.

Veterinerlerden Gizem Somuncuğlu ise hayvanlarla ilgili detaylı incelemeler yaptıklarını anlatarak, "Dışkı, idrar ve kan örnekleri aldık. Bunların sonuçlanmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bu arada Halep Hayvanat Bahçesi'nden geçen hafta getirilen 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlanın tedavilerinin ise devam ettiği bildirildi.

#Halep
#Suriye
#Hayvanat Bahçesi
7 yıl önce