|

Türk üssü için Antarktika yolu

Antarktika'da kurulacak 'Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü' için ön fizibilite çalışması yapacak olan 9 Türk bilim adamları yola çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:45 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekibin, ilk hedefi Türk üssü için en doğru noktayı tespit etmek.
Ekibin, ilk hedefi Türk üssü için en doğru noktayı tespit etmek.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uhdesinde başlayan çalışmalar çerçevesinde, Türkiye'nin kutup bilimleri araştırmalarını yürüten ilk ve tek merkezi İTÜ PolReC'in ön fizibilite ekibi, Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulundu.



KURTULUŞ KUTUPLARDA


İTÜ PolReC Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy, Antarktika'daki King George adasına geçtikten sonra kiralanan araştırma gemisinde bilimsel çalışmalar yapacaklarını belirtti. Özsoy, “Yeni nesillere bırakacağımız dünya içerisinde bizim de Türk bayrağını bilimsel anlamda Antarktika'ya taşıyor olmamız gurur verici. Bütün dünya ülkeleri bir gün gelecek, yeryüzünde kuraklık yaşandığında Antarktika'ya yönelecek. Çünkü Antarktika dünyanın yüzde 70 tatlı su rezervlerine sahip” dedi.



Ekipte Özsoy'un yanısıra Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ersan Başar, Hitit Üniversitesi'nden Öğr. Gör. M. Nurullah Alkan ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Burak Karacık, Dr. Hakan Yavaşoğlu, Arş. Gör. O. Sabri Durak, Arş. Gör. Ayşe Giz Gülnerman Gengeç, Kaptan Özgün Oktar ve Kaptan Sinan Yirmibeşoğlu yer alıyor.


#Antartika
#İTÜ
#Cumhurbaşkanlığı
7 yıl önce