|

Acıbadem'den Makedonya'ya bilgi ihracı

Acıbadem Sağlık Grubu, Üsküp'te Vardar Nehri kenarında hizmete açılan Sistina Hastanesi ile 'knowhow' (bilgi paylaşımı) anlaşması imzaladı

Murat Palavar
00:00 - 23/11/2010 Salı
Güncelleme: 00:15 - 23/11/2010 Salı
Yeni Şafak
Acıbadem'den Makedonya'ya bilgi ihracı
Acıbadem'den Makedonya'ya bilgi ihracı

Acıbadem Hastanesi bilgi ve deneyimlerini Balkanlara taşıdı. Acıbadem, Makedonya'da Sistina Hastanesi ile 'knowhow' (bilgi paylaşımı) anlaşması yaparak Türkiye'nin adını Balkanlara taşıdı. 5 yıllık yapılan sözleşme ile Acıbadem bilgi ve deneyimlerini Sistina Hastanesi'ne aktaracak. İmza töreninde konuşan Mehmet Ali Aydınlar, 2003 yılında Harvard Üniversitesi ile yaptıklarını işbirliğini Sistina ile gerçekleştireceklerini söyledi. Aydınlar, “Harvard'dan birçok şey öğrendik. Tabii onlar da bizlerden öğrendiler” dedi. Açılışa Makedonya Sağlık Bakanı Bujar Osmani, Orka Holding Genel İcra Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yordan Kamcev gibi isimler katıldı. Kamcev Acıbadem'i İstanbul'dan Viyana'ya kadar Acıbadem sisteminde bir hastane görmediklerİ için tercih ettiklerini söyledi.

UEFA'NIN REFERANS HASTENESİ OLACAK

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, spora hizmet ettiklerini spor hekimliği konusunda yurtdışından çok ciddi sporcu getirdiklerini söyledi. Aydınlar “Son açtığımız Acıbadem Fulya Hastanesi sporcu sağlığı merkezi açısından çok önemli bir merkez. Orada devam eden yatırımlarımızı tamamladığımız zaman UEFA'nın da referans merkezlerinden birisi olacak” dedi.

Aydınlar “Yurtdışından Türkiye'ye ciddi bir hasta akışını gerçekleştiriyoruz. Bunun 100'ün üzerindeki dünyada her yerde yapılamayan çocuk cerrahisi alanında. Türkiye'den görmüyorsunuz ama yurtdışındakiler bizi daha iyi görüyor ve tanıyorlar” dedi.


13 yıl önce