|

Beni unuttular!

Elli yıllık sanat hayatının izlerini taşıyan retrospektif sergisiyle İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nin konuğu olan ressam, heykeltraş ve grafik sanatçısı Erol Kınalı, İstanbul’da 13 yıldır sergi açmadığı için unutulduğunu söylüyor.

Harun Karaburç
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:54 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ressam, heykeltraş ve grafik sanatçısı Erol Kınalı
Ressam, heykeltraş ve grafik sanatçısı Erol Kınalı

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Türk resminin önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Galerinin bu sefer konuğu uzun yıllar Almanya’da yaşamış olan ressam, heykeltraş ve grafik sanatçısı Erol Kınalı. Kınalı’nın yarım asra yaklaşan sanat hayatından izler taşıyan bu retrospektif sergide, farklı tekniklerde yapılmış heykeller, resimler sergileniyor.

13 yıldan beri İstanbul’da sergi açmadığı için sanat çevrelerinde unutulduğunu söyleyen Kınalı, “38 yıl Almanya’da kaldım. Bir arkadaşım unutulacağımı söylemişti ama inanmamıştım. Buraya gelince fark ettim ki çoğu kişi beni tanımıyordu. Uzun zaman sergi açmak istedim, açamadım. İşte bu serginin en büyük özelliği beni İstanbul’da tanıtıyor olması. Beni hatırlatacak birilerine. Bundan sonra inşallah daha sık karşılaşacağız” diyor.

VATANIMI ÖZLEDİM

Türkiye’yi ve insanlarını özlediği için Almanya’dan dönüp Kaş’a yerleşen Kınalı, daha çok sergi açmak istiyor. “İş Sanat Kibele Galerisi’nde eserlerimi sergilediğim için mutluyum. Eserlerimin çoğunu görmek ve sanatseverlere göstermek benim için çok önemli” diyen sanatçının retrospektifi 29 Aralık’a kadar gezilebilir.

#Erol Kınalı
#İstanbul
5 yıl önce