|

Bizim Aile değerlerimizi hatırlatacak

Yeşilçam’ın başyapıtlarından 'Bizim Aile' ilk kez tiyatro sahnesinde. İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahneye taşınan oyun seyirciyle buluştu. Yönetmen Aziz Sarvan, “Amacımız unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi hatırlatmak” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:56 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeşilçam’ın kült filmlerinden “Bizim Aile” tiyatro sahnesinde…
Yeşilçam’ın kült filmlerinden “Bizim Aile” tiyatro sahnesinde…

Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Tarık Akan, Ayşen Gruda, Itır Esen gibi ustaları buluşturan Yeşilçam’ın kült filmlerinden “Bizim Aile” tiyatro sahnesinde… Sadık Şendil’in yazdığı, Engin Orbey’in yönettiği film, ilk kez 1975 yılında seyirciyle buluşmuştu. 42 yıldır Türk seyircisinin vazgeçilmezleri arasındaki yerini koruyan eser şimdi farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor. Sinem Bayraktar’ın sahneye uyarladığı, Aziz Sarvan’ın yönettiği oyun, İBB Şehir Tiyatroları tarafından seyirciyle buluştu. Oyunda, geçmişi yad edecek, Yaşar Usta ve Melek Hanım’ın tatlı hikayesine bir kez daha tanık olacaksınız. “Bizim Aile”nin serüvenini Bayraktar ve Sarvan ile konuştuk…

USTALARA SAYGI DURUŞU

Filmi sahneye uyarlayan Sinem Bayraktar, amacının ustalara saygı olduğunu söylüyor. Uyarlama sürecinde filmi yüzlerce kez izlediğini belirten Bayraktar, “Bizim Aile daha önce sahneye uyarlanmamıştı. Türk izleyicisinin çok sevdiği bir film. Aynı zamanda hiçbiriyle tanışmamış bir neslin bile çok sevdiği oyuncular var. İnsanların eskilere olan hayranlığını kırmadan nasıl yeni bir şey yapabiliriz diye düşündük. Bir amacımız da ustalara saygıydı. Filmin metninde anlatılan çok fazla değerimiz var. Teknolojiden, hayatın zorluğundan dolayı unuttuğumuz değerler bunlar. Genç nesle özellikle sevgi ve saygı diye bir şey olduğunu hatırlatmak istedik. Sahneye uyarlanmasının bir nedeni de unutmaya yüz tüten şeyleri biraz hatırlatmaktı” diyor.

NOSTALJİK TATLAR VAR

Yönetmen Aziz Sarvan ise, oyunun taklitten kaçınarak filmden farklı bir şekilde sahneye taşındığını belirterek şunları kaydediyor: “Unuttuğumuz aile birlikteliğini ön plana çıkarmaya çalıştık. Bunun dışında birlikte olduğumuzda nelere karşı koyabileceğimizi göstermeye çalıştık. Özgürlüğü ön plana çıkardık.” İzleyenleri geçmişe götürdükleri kaydeden Sarvan, “Filmdeki karakterlerden ufak tefek tatlar, esintiler koyduk. Bunlar seyirciye geçiyor. Hem filmle, hem oyunla, hem kendisiyle bir iletişim kuruyor ve kendisini 1975’e götürüyor. Benim için bunu yaşamak çok önemliydi” diyor.


BİRLİKTE OLURSAK BİZİ KİMSE YIKAMAZ

Yönetmen Aziz Sarvan, seyirciye vermek istedikleri mesajı, “Biz birlikte olursak, bizi kimse yıkamaz. Bu birlikteliği sahneden ülke geneline yayabiliriz” sözleriyle özetliyor. Funda Postacı, Nevzat Çankara, Tevfik Şahin, Müge Çiçek, Ercan Demirhan, Yalçın Avşar, M. Soner Dinç gibi isimlerin rol aldığı 'Bizim Aile', 7-9 Aralık tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 20-23 Aralık tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilir.

#Muhsin Ertuğrul Sahnesi
#Bizim Aile
#Yeşilçam
6 yıl önce