|

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Gülşen'in sözlerine tepki: Kabul edilemez

Konserinde 'İmam hatipte okumuş sapıklığı oradan' cümleleriyle tüm infiale neden olan şarkıcı Gülşen'e Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki geldi. Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınayan Erbaş, "İmam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum" dedi.

10:12 - 25/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 25/08/2022 Perşembe
AA
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Konserlerinde sergilediği tavırları ve LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken şarkıcı Gülşen'in, bu kez de nisan ayında verdiği bir konserde 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' sözleri ortaya çıktı. İnfiale neden olan sözlere birçok kesimden tepki yağdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konserinde 'İmam hatipte okumuş sapıklığı oradan' cümleleriyle tüm imam hatiplileri zan altında bırakan Gülşen için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlattı.



ERBAŞ SÖZLERİNİ KINADI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

#Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
#İHL
#imam hatip okulları
#Şarkıcı Gülşen
2 yıl önce