|

Harçlıkları kuşlara yem oldu

Devlet korumasındaki çocuklar biriktirdikleri harçlıklar ile kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşları besledi. Sivas Sevgi Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında kalan 56 çocuk, kuşlar için doğaya yem bıraktı.

Kıymet Sezer
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 23:32 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sivas Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanına kuşlar için özenle yemleri yerleştiren çocuklar, hem eğlendiler hem de örnek oldular.

KARINLARI DOYDUĞU İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Çocuk Evlerinde başlatılan Doğaya Yem Bırakma Projesi kapsamında ilk uygulamayı hayata geçiren Sivaslı çocuklar, karlar altında kalan doğada besin bulmakta zorlanan kuşları besledi. Projeye ile çocukların sosyal sorumluluk almaları, hayvan sevgisi ve doğadaki tüm canlılara saygı duymaları, merhamet duygularının gelişimi, canlılara karşı farkındalık bilinci oluşturmak hedefleniyor. Kuşlar için yem hazırlıklarını biriktirdikleri harçlıkları ile yapan çocuklardan 6 yaşındaki İ.Y., “Hayvanlara yiyecek götürmekten çok mutlu oldum” derken, 12 yaşındaki G.D. ise, “Hayvanları korumalıyız ve onlara zarar vermemeliyiz” çağrısı yaptı. 10 yaşındaki K.A., “Doğa çok güzel, kuşlar ötüyor ve hayvanların karınlarının doyduğu için çok mutlu oldum” dedi.


#Sivas
#​Devlet
#Proje
#Hayvan
4 yıl önce