|

Kalemin güzelleri bir arada

Ekrem Hakkı Ayverdi’nin özel koleksiyonundan parçaların yer aldığı Kalem Güzelleri sergisi açıldı. Sergide, Osmanlı hat sanatının başarılı örnekleri bir araya geldi.

Merve Akbaş
04:00 - 5/05/2019 Sunday
Güncelleme: 03:23 - 5/05/2019 Sunday
Yeni Şafak
Kalem Güzelleri Sergisi sanat severlerle buluştu.
Kalem Güzelleri Sergisi sanat severlerle buluştu.

Geleneksel Türk hat sanatının çok önemli örneklerinin yer aldığı “Ekrem Hakkı Ayverdi’nin Kalem Güzelleri” sergisi açıldı. Dönemin ünlü hattatlarının eserleri, 18. yüzyıla ait Kur’an-ı Kerim nüshaları, levhalar, hattatların kullandığı aletler, malzemeler ve arşiv fotoğraflardan oluşan serginin açılışı Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.


Serginin küratörlerinden Prof. Dr. Uğur Derman, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin hayatına, çalışmalarına ve koleksiyonuna ilişkin bilgiler verdi. Derman, 16. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar büyük hat ustalarının verdikleri eserlerin bu sergide bir araya geldiğine dikkat çekti. Prof. Uğur Derman ile birlikte serginin küratörlüğünü üstlenen Dr. Şebnem Eryavuz ise “Sergideki en özel eserlerden biri, Hattat Sami Efendi’ye ait 5,5 metre uzunluğunda ve bir cami veya türbenin kubbe eteğini çevreleyecek şekilde hazırlanmış kuşak yazısıdır. Bakara Suresi’nin 285. âyetinin yazılı olduğu eser, Hattat Mehmet Özçay’ın ekibi tarafından onarıldıktan sonra ilk defa bu sergiyle sanatseverlere tanıtılıyor” dedi.

#​Ekrem Hakkı Ayverdi
#Kalem Güzelleri
#Sergi
#Hat
5 years ago