|

Kavaldan çıkar gibi, kağıttan çıkan ses

Elazığ'ın Palu ilçesinde kağıdı rulo yaparak kaval sesi çıkaran 40 yaşındaki Hacı Yamanoğlu, görenlerin ilgisini çekiyor.

Yeni Şafak
12:37 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:38 - 29/12/2014 Pazartesi
AA
Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinde yaşayan ve belediyede mevsimlik işçi olarak çalışan Yamanoğlu, geriye kalan zamanlarında meralarda küçükbaş hayvanlarını otlatıyor.


Kaval çalan diğer çobanların aksine hayvanlarını otlatırken A4 kağıdı rulo yaparak çalan Yamanoğlu, çıkardığı kaval sesiyle görenlerin dikkatini çekiyor.


Yamanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kağıtla çaldığım kavala alıştım. Bana kaval verseler çalamam ve çalmam da bunun sesi bana daha güzel geliyor" dedi.


Çocukluğundan bu yana "kağıt kaval" çaldığını anlatan Yamanoğlu, "Küçüklüğümüzde okula gittiğimiz zamanlar maddi durumumuz iyi değildi. Arkadaşlarımızla sürü başına gittiğimizde onların kavalı vardı. Ben de A4 kağıdını rulo şekline getirip çalmaya başladım" diye konuştu.


Zamanla kendini geliştirdiğini belirten Yamanoğlu, "kağıt kavala" alıştığını ifade etti.


Hacı Yamanoğlu, sesinin çevresindekiler tarafından beğenildiğini ve sanatçı İzzet Altınmeşe'nin sesine benzetildiğini sözlerine ekledi.
#Elazığ
#Palu
#Beyhan
#A4 kağıdı
#Kaval
#Çoban
9 yıl önce