|

Kazakistan'dan Putin'e 50 milyon dolarlık cevap

Kazakistan'dan, Putin'e ve Borat filmine cevap niteliğinde, Kazak halkının gerçek tarihini anlatan 50 milyon dolarlık dizi geliyor.

Yeni Şafak
15:54 - 5/02/2016 الجمعة
Güncelleme: 15:09 - 6/02/2016 السبت
Yeni Şafak

Kazakistan'ın temeli olarak görülen ve ilk kez 1465'te kurulan Kazak hanedanı dizi oluyor. Kazakların Orta Asya'daki kuruluşunu anlatacak olan 10 bölümlük yeni dizinin adı ise 'Kazak Hanlığı' olacak. Dizi aynı zamanda, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in Kazak halkı için yaptığı eleştirilere de cevap niteliğinde, 'tarihi gerçeklere' sahip olacak.



2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden bir kaç ay sonra açıklama yapan Putin, Kazak halkının daha önce kendilerine ait toprakları olmadığını ve 1991'de Sovyetlerin dağılmasıyla beraber devlet olabildiklerini ifade etmişti.


İngiliz komedi filmi olan '

'ın, Kazak halkını küçük düşürücü bir biçimde tanıtıyor olmasını da eleştiren Kazak halkı, yeni dizisi sayesinde Kazak kültürünü daha 'doğru ve gerçekçi' bir biçimde ifade edebilecek.



Gerçek Kazak tarihi nasıl anlatılacak?


Dizide, Kazak hanları olan Canibek ve Kerey'in, Özbek hakimiyetinden ayrılması ve Güney Kazakistan'ın steplerinde yeni bir devlet kurulmasını anlatıyor. Fragmanı geçtiğimiz aylarda yayınlanan dizinin çekimleri, Almatı yakınlarındaki bir köyde yapılıyor.





Şimdiden 50 milyon dolar bütçenin ayrıldığı dizi, 250 kişilik oyuncu kadrosu ve Kazak halkının yöresel modasının işlendiği kostümleri ve mekanları ile görkemli bir yapım halini alıyor.







İktidar mücadelesi, savaş ve entrikayla dolu yapımın yönetmenliğini Rüstem Adraşov yapıyor. Eylül ayında çekimlerine başlanan dizi, projenin ardından sinemaya da uyarlanacak.


#Kazak Hanlığı
#Putin'e cevap
#Borat
#Kazakistan
#Tarihi
٪d سنوات قبل