|

Korku filmi nasıl çekilir bizden öğrensinler

Bu yılın öne çıkan korku filmi yapımlarından Hannâs Karanlıkta Saklanan geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Filmin başrollerini komedi dizilerinden tanıdığımız Furkan Kızılay ve Hazal Şenel paylaşıyor. Türkiye’de iyi korku çekilmediğini söyleyen Kızılay, “Eğer bu konuyu işleyeceklerse gelsinler bizim filmimizi izlesinler” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 19:14 - 13/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hannâs Karanlıkta Saklanan geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Korku filmi sevenler için bu yılın öne çıkan yapımlarından olan Hannâs'ın yönetmen koltuğunda Kamil Aydın oturuyor. Filmin başrollerini ise komedi dizilerinden tanıdığımız Furkan Kızılay ve Hazal Şenel paylaşıyor. Türkiye'de çekilen neredeyse tüm korku filmleri gibi Hannâs da gerçek bir hikayeden esinlenilerek filme çekilmiş. Film, genç psikiyatrist Mert'in özel bir klinikte işe başlaması ve Elif'in kliniğe hasta olarak gelmesiyle gelişen olayları konu alıyor. Kızılay, Hannâs'ın klasik bir cin filmi olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Ne kadar Türk korku filmi varsa hepsinde bir cin vakası ama doğru işlenmiyor. Bu konuda Türk korku filmleri çok gerçekçi değil. Eğer bu konuyu işleyeceklerse gelsinler bizim filmimizi izlesinler. Bu konunun ne kadar iyi işlendiğini görecekler.”



İLK BAŞROLÜM


Hannâs Kızılay'ın başrolde olduğu ilk sinema filmi. Bir kere öncelikle bunun için çok heyecanlı. Bir de komediden korkuya geçmek onun oyunculuk yeteneklerini sınadığını gösteriyor. İlk başlarda tereddütleri oluyor. Sonuçta insanların zihninde belirli bir karakterle yer ediyorsunuz. Yapımcıların ve oyuncuların bir risk aldığı kesin. Kendisi için her ne kadar farklı bir deneyim olsa da ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun. Bugüne kadar filmi izleyenlerden aldığı tepkiler de hep olumlu yönde. Yıllardır komedi yapan Kızılay, çok hareketli bir oyuncu olduğunu ancak Hannâs 'da daha sakin ve yavaş oynadığını söylüyor. Hem oynadığı karakterin özellikleri hem de filmin konusu itibarı ile daha yavaş ve dingin bir oyunculuk performansı sergiliyor Kızılay.



KORKU FİLMLERİ KOMİK


Hannâs tam bir korku filmi değil. Çok fazla grafiğin kullanılmadığı daha çok psikolojik gerilim türünde bir film. “Çünkü insanları grafikle değil de gererek korkutmak istedik. Türkiye'deki korku filmlerini az çok biliyorsunuz. Hepsinde inanılmaz derecede grafik kullanılıyor. Gerçekten çok saçma oluyor. Biz arkadaşlarla gülüyoruz bu tarz filmlere” diyen Kızılay, insanları bir şeyler göstererek korkutmak yerine o varlığı göstermeden korkutmayı ve germeyi tercih ettiklerini bunun için de çok fazla efekt ve grafiğin kullanılmadığını söylüyor.



Elif'e çok acıdım


Oyunculuğa Gani Müjde'nin Serena'sı ile 12 yaşındayken başlayan Hazal Şenel, “Senaryoyu dinler dinlemez Elif'e çok acıdım. Beni sınayacağını düşünerek kabul ettim” diyor. 10 yıldır komedi yapan Şenel, Kızılay'a göre daha sakin bir oyuncu. Bu zamana kadar hep komedide oynadığı için üzerinden o komik kadın imajını Hannâs ile yıkıyor. “Drama benim günlük hayatımda boşaltamadığım kızgınlığı ya da şiddetli duygularımı ortaya çıkarıyor. Bütün duygularımı drama sayesinde dışa vurduğumu fark ettim bu film sayesinde. Bu da beni şuanda drama daha çok yöneltti” diyen Şenel'i önümüzdeki dönemlerde dram ağırlıklı dizilerde görmezsek şaşırmayalım.



Hannâs benim kara lekem oldu


Türkiye'de ne zaman bir korku filmi vizyona girse oyuncular o filmle beraber korkutucu hatta bazen tüyler ürperten şeyleri gerçekten yaşadıklarını söylemeye başlarlar. Galiba film biraz daha gişe yapsın diye. Şenel ve Kızılay'ın öyle bir iddiaları yok. Elif karakterinin oyunculuk anlamında sınırlarını çok zorladığını itiraf eden Şenel, “Hannâs benim hayatımda bir damga olarak kaldı ve kalacak. Bundan daha zor bir karakterin benim karşıma çıkabileceğini düşünmüyorum. Bir kadının yaşadığı en zor şeylerden birini yaşamaya çalışmak bile beni çok acayip derecede yordu” diyor.



Sinemada arkadaşımın burnunu kırdım


Şenel hayatında ilk korku filmini böyle bir filmde oynayacağı için rol arkadaşı Kızılay ile beraber izlemiş. Kızılay ise korku ve gerilim filmlerine bayılıyor. Aynı zamanda izlerken büyük tepkiler verdiği de oluyor. Bir keresinde bir anlık refleksle sinemada yanında oturan kız arkadaşının burnunu kıran Kızılay, psikolojisini bozan filmler bile izlediğini söylüyor ve Hannâs'ı izlemeye gelecekleri uyarıyor. Bu film, izlemesi zor bir korku filmi.


#Hannâs Kızılay
#korku filmi
#Hannâs Karanlıkta Saklanan
9 yıl önce
default-profile-img