|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 02:58 - 9/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Afrika İstanbul'a taşındı





O'Art, İstanbul'un en büyük fotoğraf festivali “3. Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali”nin bu seneki ev sahiplerinden biri oluyor. Bu yıl 3'üncüsü gerçekleşecek Fotoistanbul Fotoğraf Festivali'ne İngiliz fotoğraf sanatçısı Nick Brandt de sergisiyle katılacak. Özellikle Afrika, doğa ve vahşi yaşamın insan eli değmeden önceki son anları gibi temalarda distopik dünyalar oluşturan Nick Brandt, O'Art Sanat Platformu'nda 30 Ekim tarihine kadar fotoğrafseverlerle buluşacak. Ayrıca 'Modern Africa / A Rainbow Nation' isimli sergi de 13 Ekim'de Global Karaköy'de açılıyor. Afrikalıların politik ve sert geçmişlerine rağmen matrak ve renkli oldukları temasını içeren bu farklı sunum sizleri bekliyor.



İmgeleri keşfedin





Yıldız Holding, kendi koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini belirli dönemlerde Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu'nda çalışanları ve sanatseverlerle buluşturuyor. Bu kez, Mavi Senfoni'nin de aralarında bulunduğu Burhan Doğançay'ın eserlerinden oluşan özel bir seçki ziyarete açılıyor. "Koniler", "Kurdeleler", "Çerçeveli Duvarlar", "Çifte Gerçeklik", "Formüla I" ve "Grego" serilerinden oluşan "İmgeler ve Göstergeleriyle Burhan Doğançay" sergisi, 18 Kasım tarihine kadar Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonu'nda gezilebilecek.



İlmin ışığında yepyeni sayı





İlim ve İrfan dergisinin 50.sayısı raflardaki yerini aldı. Dergi, bu sayıda tasavvufun kadim ışığını kendi aynasından günümüze yansıtıyor. "İlmin tacı ameldir" dosyası kapsamında Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Ali Akpınar ve Abdullah Taha Orhan'ın dergi sayfalarındaki yerini alıyor. Prof. Dr. Süleyman Uludağ hidayet kavramından yola çıkarak, mutasavvıfların bu kavrama bakışlarını yansıtırken hidayetin Allah'tan olduğunu mürşidin ise vesile olduğunu beyan ediyor.



Prof. Dr. Ali Akpınar ise ilmi amelle taçlandırmak gerektiğini aksi halde ilmin bir yararının olmayacağını vurguluyor. Abdullah Taha Orhan da yazısında tasavvufun söz değil amel olduğunu işaret ediyor. Orta sayfada düzenli olarak sohbetleri yer alan Şeyh Muhammed Muta' Haznevi bu sayıda, merhum Şeyh Muhammed Haznevi'nin yolunun ve davasının devam ettiğini beyan ediyor.



Görsel şölene hazır olun





Metropolitan Opera “The Met: Live In HD” organizasyonu büyük sahnesi ve yıldız sanatçılarıyla gerçekleştirdiği ışıltılı gösterilerini dünyanın belli merkezlerindeki seçkin sinema salonlarında izleyicilerle buluşturuyor. Programda 22 Ekim'de Mozart tarafından bestelenmiş, dünyanın birçok opera merkezinin reperatuarlarında popüler olarak yer alan “Don Giovanni” yer alacak. Türkiye'de ilk defa kullanılan 4K görüntü ve üstün ses sistemi ile yayınlanacak olan operalar misafirlere görsel ve işitsel bir ziyafet yaşatacak. Etkinliğin biletleri, Akmerkez CinemaPink gişeleri ve biletinial.com'dan temin edilebilecek.



İstanbul'un kitabeleri dile geliyor





İstanbul'u gezerken, ya da günlük koşuşturmaca arasında önünden geçtiğimiz anıtların kitabeleri bir kısmımızın hayli dikkat çeker. Çoğu zor okunan bezemeli tarzlarda yazılmış ve söz sanatlarıyla örülmüş bu kitabeleri Osmanlı Türkçesine aşina olanlar bile her zaman kolay sökemez. Bu kitap Suriçi İstanbul'daki altmışı aşkın anıtın kitabelerini hem günümüz yazısıyla hem günümüz diliyle okuyucuya sunarken, anıtların tarihlerine ve öykülerine dair aktardığı bilgilerle kitabelerde anlatılanları bütünlüyor, daha anlaşılır kılıyor.



Çocuklar "Barış için" söyleyecek





İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi, sezonu “Barış İçin Müzik” sloganıyla yola çıkan Barış İçin Müzik Orkestrası El Sistema ile açıyor. 18 Ekim Salı akşamı saat 19.00'da İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacak olan Barış İçin Müzik Orkestrası El Sistema, konuklarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor.Venezuela'da gençleri müzikle kucaklayan, yoksulluğun ve suçun dünyasından uzaklaştırarak onları üreten bireyler haline getiren El Sistema'da yetişmiş, dünyaca ünlü şef Gustavo Dudamel'in de asistanı Félix Briceno'nun şefliğini yapacağı konserde yaklaşık 60 çocuk, dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak.



Yüzyılın sazendesine özel konser





Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu, Tanburi Cemil Bey'in vefatınıın yüzüncü yılı vesilesiyle ses dünyamızın büyük ustasına duyduğu saygı ve vefanın bir ifadesi olarak "Yüz Yılın Sazendesi Tanburi Cemil Bey" başlıklı konseri gerçekleştiriyor. Tanburi, hoca Sadun Aksüt'ün, Cemil Bey üzerine anlatımı ile yapılacak konserde sadece Cemil Bey'in saz ve söz eserleri değil plaklarında icra ettiği değişik formlardaki eserler, oğlu Mesud Cemil Bey'in ve öğrencilerinden Refik Fersan'ın besteleri de seslendirilecek. Tanburi R. Hakan Talu'nun şeflik edeceği konser 26 Ekim'de saat 20.00'da Cemil Reşit Rey Konser Salonu'nda...



Kalbinizin sesini dinleyin





Philips, Dünya Kalp Günü'nü kutlamak ve “Her Kalp Eşsizdir” söylemi ile oluşturduğu yeni kardiyoloji yaklaşımını tanıtmak amacıyla “Kalbinin Sesi” isimli yeni bir proje hayata geçirdi. Philips çalışanlarının kalp seslerini kullanarak Aykut Gürel'in hazırladığı besteyi özel bir animasyon film ile sosyal medya kanallarından Dünya Kalp Günü'nde paylaşan Philips, bu proje ile kişiselleşmiş kalp sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedefliyor. “Sound replacement” adı verilen teknikle ünlü müzisyen Aykut Gürel tarafından müzik kompozisyonu oluşturulurken aynı zamanda synthesizer, bas gitar ve elektronik gitar gibi enstrümanlar da kullanıldı.



Sıradışı tasarım Yüksek performans





Gree Electrical App.'in dikkat çeken Crown Serisinden I-Crown Inverter Salon Tipi Klima sıra dışı tasarımı ve yüksek teknolojisi ile konutlarda yoğun talep görüyor. Sınırları zorlayan hava şartlarında bile yüksek performans gösterebilen ürün, yazın +54 C'de soğutma, kışın -30 derece dış hava sıcaklıklarında ısıtma yapabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Geçmişte insanlar klimaları sadece soğutma ile özdeşleştirirken bu teknoloji onların alışkanlıklarını değiştirecek. Gree'nin geliştirdiği iki kademeli kompresör teknolojisi ile 54 C'den -30C'e kadar olan sıcaklıklarda üstün performansa sahip olan seri wifi özelliği ile cep telefonu ve tablet bilgisayar üzerinde kontrol edilebiliyor.



Deniz sevdalıları balık avında





Bu sene 10'uncusuna imza atılan Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası


başladı. Port Alaçatı'da 9 Ekim'e dek sürecek turnuva 80 tekne ve yaklaşık 300 katılımcı ile sportif balıkçılıktan keyif alan iş dünyasını bir araya getirecek. İlki 2007'de yapılan ve Alaçatı'yı Türkiye balıkçılığının başkenti haline getiren turnuvaya bu yıl 80 tekne ve 300'ün üzerinde katılımcı kayıt oldu. Türkiye'den katılan ekipler haricinde Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Fransa, İspanya ve İsrail'den gelen takımlara da ev sahipliği yapmaya hazırlandığı turnuvaya Cem Boyner, Mehmet Sepil, Mahmut Özgöner, Gökhan Çarmıklı, Sinan Kosif ve Uğur Işık ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılıyor. Turkcell Platinum, sponsor olduğu turnuvanın büyük ödülü ise 50 bin TL.



Bu fırsat kaçmaz





Doğtaş; ustalıkla işlediği tasarımları, sonbahar kampanyasıyla çok özel fiyatlara sunuyor. Doğtaş'ın sonbahar kampanyasında tüm mobilyalarda net yüzde 25 indirimin yanı sıra; 7 bin 900 TL – 10 bin 900 TL arasındaki alışverişlerde 500 TL, 10 bin 900 TL ve üzeri alışverişlerde ise bin 200 TL anında indirim fırsatı sunuyor. Kampanyada aynı zamanda; 2 bin 990 TL ve üzeri çocuk ve genç odası alışverişlerinde, çalışma masaları da yüzde 50 indirim yapılacak. Sonbaharın en büyük kampanyası 31 Ekim tarihine kadar, Doğtaş mağazalarında sizleri bekliyor.





#Şehir rehberi
#Konser
#Aktiviteler
#Moda
8 yıl önce