|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Francesco Tristano Zorlu PSM'ye geliyor





Zorlu Performans Sanatları Merkezi, yeni yüzü ve mekanı STUDIO'da yerli sahneden birçok farklı müzik türünü ağırlamaya devam ediyor. Aralık ayında Beteko'dan Franscesco Tristano'ya, Weval'den Ed Harcourt'a, birçok ismi ağırlayacak olan Studio, İstanbulluları şehrin en iyi ses sisteminde unutulmayacak performanslar dinlemeye davet ediyor. Klasik ve elektronik müziği harmanlayan ve hem kayıtları hem de canlı performanslarında iki alandaki başarısını kanıtlayan Lüksemburglu piyanist ve besteci Francesco Tristano, kendi tarzını oluşturduğu performansı ile 9 Aralık'ta Studio'nun konuğu olacak.



Film tutkunları ekran başına





Disney Channel, Perşembe ve Cuma akşamları saat 19.45'te tüm sinema tutkunlarını ekran başına çağrıyor. Aralık ayı boyunca Disney Channel, Perşembe akşamları Oyunbozan, Süper Köpek, Kutup Macerası, Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap ve Kar Köpekleri gibi macera dolu filmlerle renklenirken Cuma akşamları da Atlantis Kayıp İmparatorluk, Beverly Hills Çuvava, Ayı Kardeş 2, Ayı Winnie ve Define Gezegeni gibi eğlenceli filmler ile tüm aile bir araya gelecek.



Tozlu raflardan çıkan öyküler





Homeros destanlarından Kutsal Kitaplara, Binbir Gece Masalları'ndan Decameron'a pek çok yapıt söylenceler ve masallar hep öyküler anlatır bize. Yüzyılların imbiğinden süzülen kısa öykünün apayrı bir edebiyat türü olarak günümüzdeki biçimine bürünmesi ise 19. yüzyılı bulur. Celal Üster'in yıllar içinde belleğinde iz bırakmış kısa öyküleri bir araya getirdiği bu seçki, İngiliz ve Amerikan edebiyatının büyük ustalarının yapıtlarından bir güldeste. Edgar Allan Poe, Herman Melville ve O. Henry'den Chesterton, James Joyce, Oscar Wilde, Virginia Woolf ve Katherine Mansfield'e, öykü sanatının 19. yüzyıldan 20. yüzyıla evrilişinden okuyucuya bir kesit sunuyor.



Miniklerin kek pişirecek





Next Level Alışveriş Merkezi, bugün gerçekleşecek cupcake etkinliği ile miniklerin keşfedilmemiş yeteneğini ortaya çıkaracak. Etkinlik sayesinde çocuklar, hem kendi cupcakelerini yapma hem de hazırladıkları cupcakeleri tatma fırsatı yakalayacak. Pişirme aşamasından süsleme aşamasına kadar her türlü detayın gerçekleştirileceği faaliyet, 14:00 – 15:30 – 17:00 saatlerinde 3 seans şeklinde yapılacak. 5-16 yaş arasındaki bütün çocukların katılabileceği etkinlikte; katılımcılara önlük ve aşçı kepi de hediye edilecek.



Hayal perdesi sonuna kadar açılıyor





Hayal Perdesi Sinema Dergisi'nin Kasım-Aralık sayısı okurlarıyla buluştu. Tim Burton'ın Tuhaf Çocukları kapaklı yeni sayıda, filmografisi boyunca tuhaf ve hüzünlü çocuk kahramanlarına fantastik evrenler kuran Burton'ın sineması inceleniyor. Söyleşi sayfalarında ise Mavi Bisiklet filmi ile yönetmen Ümit Köreken, Albüm filmi ile yönetmen Mehmet Can Mertoğlu dergiye konuk oluyor. Derginin Vizyon bölümünde Rüya, Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi, Julieta ve Ben, Daniel Blake filmleri değerlendiriliyor. Perspektif sayfalarında sinemada Biz ve Onlar ayrımı Dracula: Başlangıç, Whiskey Tango Foxtrot ve Damdaki Kemancı filmleri üzerinden tartışılıyor. Derginin Kitaplık sayfalarında Türk Sinemasında 100 Unutulmaz Karakter kitabı değerlendirilirken Kısaca'da ise Kung Fury yer alıyor.



Yesevi'nin ilahileri CRR'de





Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı Ahmet Yesevi ilahilerle anılacak. 7 Aralık çarşamba günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Divan-ı Hikmet Hoca Ahmet Yesevi İlahileri “Zikir Tertibi” etkinliği gerçekleşecek. Çoşkun Karademir ve M.Selçuk Erarslan'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği konserde İbrahim Suat Erbay, Ender Doğan ve Muhammed Ali Turan ses sanatçıları olarak yer alacak. Etkinlikte Özel Özel "tanbur", M. Selçuk Erarslan "kemençe", Nurullah Kanık ve Hüseyin Avni Özaydın "ney", Bekir Şahin Baloğlu "ud", Murat Süngü "çello", Mustafa Tabak "kanun", Engin Baykal "kudüm" Mert Nar "erbane", Oray Yay "daire", Oktay Özerden "halile"



Fahrettin Yarkın "bendir" enstürmanlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.



En sessiz festivale davetlisiniz





Yeni restore edilmiş filmlerin yer aldığı, dünyanın farklı arşivlerinden görüntüler, sadece sessiz sinemaya adanmış bir festivalle bu yıl üçüncü kez İstanbullularla buluşacak. Tüm gösterimler, sessiz film üzerine uzmanlaşmış küratörler, akademisyenler ve araştırmacıların sunumları ile zenginleşecek ve canlı müzik eşliğinde gerçekleşecek. Cineteca di Bologna, Eye Filmmuseum, Cinematheque Française'nin işbirliğiyle gerçekleşen 3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri festivali, 15-18 Aralık tarihleri arasında Akbank Sanat'ta meraklılarıyla buluşacak.



Berk'in şiirlerini bir de buradan okuyun





“Yazıt” sergisi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na katılan yeni eserleri, İlhan Berk'in şiirleriyle birlikte ele alarak farklı bir yorum getirmeyi hedefliyor. Berk'in “Yazıt” adlı şiirlerinden ve onun bizzat resim yapıyor olmasından kaynaklanan özellikler, serginin çıkış noktasını oluşturuyor. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndaki video, fotoğraf, ışık heykeli, yerleştirme gibi çalışmaların İlhan Berk'in şiirleriyle birlikte ele alınacağı sergilemede, Berk'in on adet deseni ve el yazıları da yer alacak. Sergi 19 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.





#Şehir rehberi
#Aktiviteler
#Sergiler
#Moda
7 yıl önce