|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 07:57 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Şehir rehberi
Şehir rehberi
Kitap kurtları CNR'de buluşuyor






19 ülkeden 300 yayınevinin katılımı ile düzenlenen 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu.Binin üzerinde kültürel etkinliğin düzenleneceği fuar, 5 Mart tarihine kadar kapılarını açık tutacak. Okurların merakla beklediği hafta haline dönüşen CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Can, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Ephesus, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Tezkire, İnsan, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi yayınevlerinin katılımıyla gerçekleşecek. Fuarda 10 binden fazla Arapça kitap, Arapça Kitaplar Bölümü'nde sergilenecek.



Minikler hayvanlar alemini keşfedecek




Trump Alışveriş Merkezi'nin özel çocuk katında bugün de birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar bugün neşe içinde 'Maket Hayvanlar Yapım Atölyesi' ile kendi oyuncaklarını yapacak, birbirinden güzel tiyatro oyunları izleyerek eğlenceli bir hafta sonu geçirecekler. 'Sportmen Kral' adlı tiyatro oyunu bugün Trump Çocuk Katı Sahnesi'nde saat 13.00'da sahnelenecek. Tiyatro oyunlarının ardından düzenlenecek atölyede çocuklar maket hayvanlar yaparken aynı zamanda hayvanlar aleminde keyifli bir keşfe çıkacak. 14.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye çalışmasında çocuklar eğlenirken öğrenecek, el becerilerini geliştirecek. Etkinliklerin tümü ücretsiz olarak gerçekleşcek.



Nisan demek sinema demek






İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali, sinema tarihinin başyapıtlarını ve kült filmlerini beyazperdede izleme fırsatı sunacak. Festivalin yeni bölümü Cinemania kapsamında geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan yönetmen Abbas Kiarostami imzalı Take Me Home, bu filmle birlikte Kiarostami'nin birlikte çalıştığı kadim dostu, ressam ve fotoğraf sanatçısı Seyfullah Samadian'ın Kiarostami'nin hayatına dair hazırladığı 76 Minutes and 15 Seconds with Abbas Kiarostami, Tindersticks'in son “film & müzik projesi” Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith ve daha pek çok yapım izleyiciyle buluşacak.



Güçler mücadelesine hazır olun






Karlar Kraliçesi serisinin üçüncü halkası olan Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Aleksey Tsitsilin'in üstlendiği yapımda Gerda ve arkadaşlarının sihirli güçlerle mücadelesi anlatılıyor. Filmin konusu kısaca şöyle: Karlar Kraliçesi ve Karlar Kralı'nı kahramanca alt etmesine rağmen Gerda hala aradığı huzuru bulamamıştır. Hayali bir zamanlar Kuzey Rüzgârı'nın kendisinde ayırdığı anne ve babasını bulmak ve ailesini tekrar bir araya getirmektir. Gerda ve arkadaşları bu amaç uğruna zorlu bir yolculuğa çıkarlar, ancak karşılarına pek çok engel çıkacaktır. Yolculuk sırasında tarihi Ateş ve Buz Taşı'nı keşfederler. Bu andan itibaren hiçbir şey planladıkları gibi gitmeyecektir. Gerda sihirli güçleri alt etmeyi başarıp ailesine geri kavuşabilecek midir?



İstanbul'un sembolleri yolculuğa çıktı






Fotoğraf sanatçısı Şafak Yıldız, dünya harikaları arasında yer alan İstanbul'un sembollerini yüzlerce yıldır durdukları yerlerinden alıp Türkiye'nin başka diyarlarına taşıdı.Galata Kulesi Sapanca'daki eşsiz manzaralardan birinin yanına gitti. Efsanelere konu olan Kız Kulesi bundan böyle Bolu Dağı'nda duracak. Topkapı Sarayı artık Cadde Bostan Sahili'nden bizi izleyecek. Yerebatan Sarnıcı Yedigöller'e taşındı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi Doğu Karadeniz'in heybetli dağları arasına uzanıyor. Sultanahmet mi? O da Uludağ'da. Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ndeki sanatseverleri bekleyen sergiyi siz de ziyaret edebilirsiniz.



Bu oyunlar kaçmaz






Akasya Kültür Sanat, Mart ayında tiyatroseverlere keyifli anlar yaşatacak. 3 Mart Cuma günü "Zoraki Damat" izleyicisiyle buluşacak. Oyun, yeğenini evlendirmek isteyen çılgın bir hala ve oyundan habersiz damat adayının hikayesini anlatıyor. 11 Mart Cumartesi günü sahnelecek olan "Kutup Macerası" ile minik misafirler eğlenceye doyacak. Kutuplarda yaşayan iki çocuğun hikayesini anlatan oyun, çocuklara eğlenirken öğrenecekleri unutulmaz bir macera yaşatacak. 23 Mart Perşembe günü de "Üç Kız Kardeş" oyunu dünyaca ünlü Avignon Off Festivali'nin ardından izleyicilerle ile buluşacak. Anton Çehov'un ünlü klasiği, ödüllü Makedon Aleksandar Popovski'nin rejisiyle sahnelenecek.



Eğlenmenin yaşı yoktur






Türkiye'nin ilk uluslararası standartlardaki müzikal prodüksiyonu Animals Musical, 110 kişilik kadrosuyla bugün UNIQ Hall'de olacak. Türkiye'de alışılagelmiş müzikal mantığını silip atan Animals Musical, bugün saat 13.00'da seyircisiyle buluşacak. İnsan vücuduyla entegre olan dev hayvan kuklaları, geleneksel temalar taşıyan el işçiliğiyle yapılmış benzersiz kostümleri, 4 sesli polifonik koro, uluslararası standartlardaki müziklerin birleştiği etnik ve modern koreografiler, sürükleyici senaryosu ve rejisiyle her yaştan seyirciyi etkisi altına alacak.



Özdenören'in penceresinden 'Hayat ve edebiyat'


Edebiyat ve Hayat kitabı İz Yayınları arasından raflardaki yerini aldı. Kitap, Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Rasim Özdenören'in hayatını sanat ve edebiyatla ilişkisini çeşitli zamanlarda kaleme aldığı birbirinden bağımsız ama bir bütünlük oluşturma arzusuna hizmet eden yazılarından oluşuyor. Her biri ayrı ayrı, daha önce yayınlanmış deneme kitaplarında yer almış olan bu yazılar, “hayat ve edebiyat” bağlamı gözetilerek bir araya toplandı. Özdenören'in öyküleri kadar düşünsel denemelerine de ilgi duyan okurlar için edebiyat ve sanat bağlamında özel bir seçki olarak görülebilecek bu eser, edebiyatla kurulan ilişkinin hayatımızın neresine düştüğüne dair ufuk açıcı önermelerde bulunuyor.



Atıklar sanat eserine dönüştü






Galeri Işık, FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Lale Çavuldur'un atık kağıt ve organik malze melerle gerçekleştirdiği heykel, resim ve kolajlardan oluşan sergiye ev sahipliği yapacak. Çavuldur'un “Sessizlik” adlı kişisel sergisi, 2 -25 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Üniversitede yer alan “Geri Dönüşümlü Kağıt Atölyesi”nde kağıt yapımı, kağıtla tasarım ve ekoloji dersleri veren sanatçı Çavuldur, tüm eser lerini geri dönüşüm prensibiyle üreterek kendi günlük yaşamında tükettiklerinden geriye kalanları yapıtlarında malzeme olarak kullandı.



Matematik için yollara düştüler






İki tır ile 3 ayda 22 il dolaşacak “Harika Matematik Sergisi” ve “Da Vinci Learning Gezici Sineması” daha fazla çocukla buluşmak üzere yola koyuldu. Matematiğin eğlenceli dünyasını çocuklarla buluşturmayı hedefleyen Harika Matematik Sergisi ve Da Vinci Learning Belgesel Kanalı Gezici Sineması, Anadolu'daki çocuklarla bir araya geliyor. QNB Finansbank ana sponsorluğunda Da Vinci Learning TV ve IEG işbirliği ile hayata geçen proje, çocukları televizyonun karşısından kaldırıp oynamaya ve keşif yapmaya davet ediyor.



Kitap fotoğrafla buluşuyor


Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile Kitapyurdu'nun birlikte yürüttüğü “Kitap ve İnsan” temalı fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması “Kitap ve İnsan” teması ile alanında bir ilk olması yanı sıra gelenekselleşerek her yıl 'kitap ve okumak' üzerine yarışmalar dizisinin birincisi olarak başlatıldı. Kitapyurdu'nun Kurucusu Sadi Kizir: “Kitap ve insan ilişkisine dair birçok yazı çalışmasını destekleyecek nitelikte olan yarışmamız, renkli veya siyah beyaz fotoğrafları birlikte değerlendireceğiz.Bireylerin tatlı bir rekabetle kültürel açıdan zengin bir sosyal faaliyet göstermesini sağlayan yarışmaların ödülleri de okuyucular için çekici bir hal almaktadır” diyor. Son başvuru tarihinin 31 Mart olduğu yarışma için detaylı bilgilere http://www.kitapyurdu.com ve TFSF'nin http://www.tfsf.org.tr veya http://tfsfonayliyarismalar.org adreslerinden öğrenebilirsiniz.



























#Etkinlikler
#Fuar
#Sanat
#Pazar rehberi
7 yıl önce