|

Süper çocuklar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın heyecanı tüm yurdu sararken, yurdun farklı bölgelerinde yetenekleriyle ön plana çıkan çocuklar, spor, sanat ve bilimdeki başarılarıyla Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​İzmirli altın çocuk Kaan Turan
​İzmirli altın çocuk Kaan Turan

Yurdun dört bir yanındaki çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı sararken "Türkiye'nin süper çocukları" spor, sanat ve bilimdeki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Gazi Mustafa Kemal'in "bayram" hediye ettiği çocuklar ülkelerinin geleceği için çıktıkları yolda bugün birçok alanda kazandıkları kupa, madalya ve başarılı çalışmalarıyla Türkiye'nin gururu oluyor. "Türkiye'nin süper çocukları" olan bu yetenekler şimdi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı karşılamaya ve geleceği başarılarıyla inşa etmeye hazırlanıyor.



Dahi piyanist

İzmirli altın çocuk Kaan Turan da “absolut” yani mükemmel kulak adı verilen yeteneği sayesinde her sesin notasını çıkarabildiği için “dahi piyanist” olarak anılıyor. Son katıldığı İtalya’daki Uluslararası Tadini Müzik Yarışması’nda elde ettiği derecenin ardından popülaritesi artan Turan, 6 yaşında tanıştığı piyano ile en çok Sergey Rahmaninov ve Frederic Chopin’in eserlerini çalıyor.


Evlerimize konuk oluyorlar

“Türkiye’nin Süper Çocukları”, sinema ve dizi sektöründe de boy gösteriyor, yurt içi ve yurt dışındaki izleyicilerin gönüllerinde taht kuruyor. Ankara’da 2005 yılında dünyaya gelen Emir Berke Zincidi, aynı yıl Tekirdağ Çorlu’da yaşama “Merhaba” diyen Ata Berk Mutlu, evlere konuk oluyor.


Bilime yön verecekler

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası’nda dünya birinciliği ödülü kazanan takımdan 13 yaşındaki Efe İnan, buluşlarıyla Türkiye’nin bilimine katkı sunmayı hedefliyor. “Zihin gücüyle nesnelerin kontrolü” projesiyle kendi kategorisinde dünya şampiyonluğu, “zihin gücüyle araç kontrolü” ikinciliği, “uzaktaki el” projesi ise dördüncülüğü elde eden robot takımı, yeni buluşlar için çalışmalarını sürdürüyor.


Atletizmde Avrupa şampiyonu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden 14 yaşındaki Muhsine Gezer de atletizm alanında uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor. Gezer’in 4 yıllık spor yaşamında birçok birinciliğin yanı sıra Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor.

#Sergey Rahmaninov
#Frederic Chopin
#Kaan Turan
#Ata Berk Mutlu
6 yıl önce