|

Bayraktar Kızılelma savaş uçağı görücüye çıktı

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali Samsun’da start alacak. Bayraktar TB2 insansız hava aracının üreticisi Baykar’tan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız savaş uçağı "Bayraktar Kızılelma" da sergileniyor. Peki Kızılelma savaş uçağı nedir, özellikleri nelerdir? İşte Kızılelma savaş uçağına ilişkin haberin detayları.

15:11 - 30/08/2022 Salı
Güncelleme: 15:17 - 30/08/2022 Salı
Yeni Şafak
Bayraktar Kızılelma savaş uçağı özellikleri
Bayraktar Kızılelma savaş uçağı özellikleri

Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları tamamlanan insansız savaş uçağı "Bayraktar Kızılelma", TEKNOFEST KARADENİZ'de ilk kez görücüye çıktı. Teknofes’e gelen ziyaretçiler Kızılelma savaş uçağına yoğun ilgi gösterdi. Peki Bayraktar Kızılelma'nın özellikleri neler? İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın teknik özellikleri ne?

Bayraktar Kızılelma savaş uçağı nedir özellikleri neler?

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), geleceğin muharebe konseptine yön veriyor. Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek. Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan BAYRAKTAR KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Bayraktar Kızılelma savaş uçağı teknik özellikleri neler?

500 Nm Görev Yarı Çapı

35.000 Feet Operasyonel İrtifa

5 Saat Havada Kalış Süresi

6 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı

0.6 Mach Seyir Hızı

1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

Gelişmiş Özellikler

Otomatik İniş ve Kalkış

Düşük Görünürlük

Yüksek Manevra Kabiliyeti

Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık

#kızılelma savaş uçağı
#bayraktar kızılelma uçağı özellikleri
#bayraktan kızılelma teknofest
2 yıl önce