|

Aşılama randevu ile gerçekleşecek: Yan etkiler dakika dakika izlenecek

Koronavirüste aşılamaların randevu sistemi ile uygulanması planlanıyor. Aşı olan kişilerin yan etkilerinin takibi için ‘aşı sonrası istenmeyen etkiler formu’ doldurulacak. Aşı takip formunda 30 günlük gece-gündüz ateş ölçümü yer alacak. 7 gün 24 saat aranacak semptom telefon hattı da kurulacak. Çağrı merkezi duruma göre yönlendirme yapacak.

Yasemin Asan
00:00 - 19/12/2020 Cumartesi
Güncelleme: 19:21 - 18/12/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sağlık Bakanlığı, Çin’den gelecek aşıların dağıtım ve uygulama stratejisine odaklandı. Öncelikle ilk grupta il il 65 yaş üzeri vatandaşlar başta olmak üzere engelli bireyler, koruma evlerinde kalan ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler ile sağlıkçıların sayıları belirlenecek. İllerin risk durumu ve bu sayıların sonucuna göre, aşıların dağıtımının gerçekleşeceği belirtiliyor.


TAKİP FORMU

Aşılamaların, randevu sistemi ile yapılması planlanıyor. Aşılar vurulmaya başlandıktan sonra aşı vurulan kişilerden yan etkilerinin takip edilmesi için ‘aşı sonrası istenmeyen etkiler formu’ doldurulacak. Aşı takip formunda 30 günlük gece-gündüz ateş ölçümü yer alacak.

TELEFON HATTI OLACAK

Süreç içinde 7 gün 24 saat aranacak semptom telefon hattı da kurulacak. Aşı vurulanlar, semptomların ortaya çıkması halinde çağrı merkezi arayarak bilgi alabilecekler. Çağrı merkezi de duruma göre yönlendirme yapacak.

#Koronavirüs
#Aşı
#Salgın
3 yıl önce