|

Çöp poşetinden önlük yapıyorlardı: Türkiye'den İngiltere'ye uçak dolusu tıbbi yardım

Koronavirüs salgınından etkilenen ancak tıbbi malzeme konusunda yetersiz olan birçok ülkeye yardımını esirgemeyen Türkiye, son olarak İngiltere'ye el uzattı. Başta İtalya ve İspanya olmak üzere 7 Avrupa ülkesine yardım gönderen Türkiye, İngiltere'ye askeri kargo uçağı 'Koca Yusuf' ile bez maske, N95 maske ve tulum gönderdi.

09:55 - 10/04/2020 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 10/04/2020 Cuma
İngiltere'ye yardımların devam edeceği öğrenildi.
İngiltere'ye yardımların devam edeceği öğrenildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını 130'dan fazla ülkede görüldü. Virüsten korunmak için önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, başta Avrupa'da tıbbi malzeme konusunda büyü sıkıntı yaşıyor. Ülkeler arasında maske savaşı yaşanıyor.






Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere için bez maske, N95 maske ve tulum hazırladı.
Askeri personel tarafından paketlenen sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi
.
Üzerinde Türkiye-İngiltere bayrakları bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi.


Paketlerin üzerinde Hz. Mevlana'nın sözleri yer aldı

  • Kargo paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var' sözleri ile 'Türkiye'den Birleşik Krallık halkına sevgilerle' notu yer aldı. 'Koca Yusuf' adı verilen askeri kargo uçağı, malzemeler yüklendikten sonra Ankara'dan havalandı. Yarın da İngiltere'ye yardımların devam edeceği belirtildi.

#türkiye
#ingiltere
#yardım
4 yıl önce