|

Turkovac 250 bin dozu buldu

Koronavirüse karşı geçtiğimiz 30 Aralık’ta uygulanmaya başlayan yerli aşı Turkovac’ta doz sayısı 250 bine ulaştı. Bu rakamın 217 bini hatırlatma 33 bini ise ilk doz. Ciddi bir yan etki görülmeyen Turkovac, 8 Şubat itibariyle 81 ilde uygulanıyor. İlçe ve aile hekimliklerine sevkiyatın bitmesiyle Turkovac’ta doz sayısının artması bekleniyor. Aşı için Turkovac’ı beklediğini söyleyen Bayram Demirci, “Hekimlerimize ve aşımıza güveniyoruz” dedi.

Yusuf Özdemir
00:00 - 24/02/2022 Perşembe
Güncelleme: 23:35 - 23/02/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Yerli Kovid-19 aşısı
Turkovac’a
vatandaşlar ilgi gösterdi. 30 Aralık 2021’de şehir hastanelerinde uygulanmaya başlayan
Turkovac
, 8 Şubat’ta 81 ilde kullanıma sunuldu.
Turkovac’ta
uygulanan doz sayısı 250 bine ulaştı. Bunların yaklaşık 33 bini 1. doz, 147 bini 3. doz, 70 bini de4. doz olarak uygulandı. Bu sayının ilçelere ve aile hekimliklerine sevkiyatının tamamlanmasıyla daha da artması bekleniyor.

CİDDİ YAN ETKİLER GÖRÜLMEDİ

Aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış,
Turkovac’ın
muadilinden 2,5 kat daha fazla etkili olduğunu belirtti. Çalış, şunları kaydetti:
  • “Yerli aşıyı bekleyen önemli sayıda vatandaşımız vardı. Şimdi onlar 81 ilde uygulanmaya başlamasının ardından aşılarını yaptırmaya başladı. Bunun yanında hatırlatma dozlarını Turkovac olan vatandaşlarımız da bir hayli fazla. 250 bin doz uygulanıp herhangi bir yan etki de görülmedi. Bu aşının güvenli olduğunu görmeye yeter.”

TURKOVAC’I BEKLEDİM

  • Turkovac
    aşısı olan vatandaşlar da yerli aşıdan memnun. Gümüşhane’de yaşayan Bayram Demirci, aşı olmak için
    Turkovac
    ’ı bekleyenlerden. Geçtiğimiz günlerde ilk doz aşısını
    Turkovac
    olarak yaptıran Demirci, önümüzdeki günlerde 2. doz Turkovac aşısı olacağını belirterek şunları söyledi: Bugüne kadar herhangi bir aşı olmayı düşünmedim, Turkovac’ı bekledim, yerli aşımıza güveniyorum. Atatürk, ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demiş, dolayısıyla bizler hekimlerimize ve aşımıza güveniyoruz.

BÜTÜN AİLE TURKOVAC OLACAK

Turkovac aşısı çıkar çıkmaz eşi ile birlikte 3. doz hatırlatma dozlarını yaptıran Resul Pezük ise şunları söyledi: Sabırsızlıkla yerli aşımızı bekliyorduk. Eşim ile birlikte yaklaşık 2 hafta önce 3. doz hatırlatma dozumuzu Turkovac olduk, yan etkisi olmadı. Şimdi ailemizin geri kalanı da Turkovac aşısı vurulacak.

#Turkovac
#Bayram Demirci
#Erciyes Üniversitesi
#Mustafa Çalış
2 yıl önce