|

Kovancılar’da dolu etkili oldu-Elazığ hava durumu

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde dolu yağışı etkili oldu. Elazığ hava durumu tahminlerini ve bölgeden son gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:26 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 17:45 - 19/05/2017 Cuma
IHA
Kovancılar’da dolu etkili oldu-Elazığ hava durumu
Kovancılar’da dolu etkili oldu-Elazığ hava durumu
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde dolu yağışı etkili oldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün önceden uyardığı sağanak ve dolu yağışı ilçelerde de etkili oluyor. Kent merkezinde sağanak yağışın ardından Kovancılar ilçesinde de dolu yağdı. Sağanağın ardından başlayan dolu yaklaşık 5 dakika sürdür. Yağış nedeniyle ilçede bazı noktalarda su birikintileri oluştu. Meteoroloji yağışların kuvvetli gökgürültülü sağanak olarak aralıklarla devam edeceği bilgisini verdi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM -
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güneydoğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara'nın güney ve batısı, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevreleri ile gece saatlerinden sonra Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güney ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(30-60 km/sa), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Eskişehir, Bilecik, Bolu, Ankara'nın güney ve batısı, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevreleri ile gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın güney ve doğu çevrelerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yıldırım, ani sel, kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli(30-60 km/sa), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Elazığ
#Hava durumu
#Kovancılar
#Dolu
#Dolu yağışı
7 yıl önce