|

KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS için ön lisans adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemleri tamamlandı. KPSS'ye girecek adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden edinebilecek. Peki, KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar.

Yeni Şafak
12:46 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:49 - 30/10/2018 Salı
Diğer
KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak? sorusnun yanıtı haberimizde.
KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak? sorusnun yanıtı haberimizde.

Üniversitelerin iki yıl eğitim veren önlisans bölümlerinden mezun vatandaşlara yönelik düzenlenen KPSS Önlisans sınavı için son viraja girildi. Günler öncesinden başvurularını tamamlayarak sınava yönelik hazırlık yapan vatandaşlar, artık sınavın yapılacağı tarihe odaklandı. Önlisans düzeyindeki KPSS, 4 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018'de erişime açılacak. İşte, 2018 KPSS Önlisans sınavı hakkında detaylar...

GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesindeki duyuruya göre, 4 Kasım'da uygulanacak KPSS için ön lisans adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden edinebilecek.

KPSS ön lisans adayları, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. KKTC'de ise 28 Ekim'de saatlerin geri alınması nedeniyle Lefkoşa'da sınava girecek adaylar, saat 09.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Nüfus cüzdanı fotoğrafsız olan adayların sınav binalarına kesinlikle giremeyeceği kaydedildi.

#kpss
#kpss giriş belgesi
#kpss ne zaman
5 yıl önce