|

Milli Egemenlik Platformu

Milli Egemenlik Platformu Başkanı Ömer Özdoğan; " Ülkemizde Dirlik, Düzen ve Onarımı sağlamak için yola çıktık, bu konularda hassasiyet gösteren vatandaşlarımızın bizimle birlikte hareket etmeleri arzusundayız " dedi.

Yeni Şafak ve
15:43 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:50 - 28/09/2016 Çarşamba
Diğer

Milli Egemenlik Platformu kurucuları Ankara'dan Samsun'a giderek Bandırma Vapuru'nun önünde bir basın açıklaması yaptılar. Platform adına açıklamayı Başkan Ömer Özdoğan yaptı.



Özdoğan; Egemenlik hakkının yegâne sahibinin millet olduğunu, milletin huzur, refah ve saadeti için öncelikle Dirlik, Düzenin kurulması ve Onarıma muhtaç olan unsurların acilen tamir edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.



MEP Başkanı Özdoğan şunları söyledi;



"Ankara'dan hareket ederek Samsun'a kadar yol boyunca vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk, hasbıhal ettik. Ayrıca Samsun merkezde ve Samsun'un bazı ilçelerine giderek vatandaşlarla birebir görüştük. Kamuoyundan elde ettiğimiz bilgileri Ankara'da yaptığımız çalışmalarımızla yoğurarak bir fikir birliği oluşturduk. Bu bağlamda şu gerçek ortaya çıktı ki, halkımız öncelikle dirlik ve düzen istiyor. Hemen akabinde ise, son yıllarda ciddi manada tahribata uğrayan devletimizin yıpranmışlığının onarılması düşüncesi öne çıkmaktadır. Evet, gördük ki, kamuoyunda bir huzursuzluk var; bir kuşku, bir telaş, bir anlaşılamazlık hatta bir korku var. Ancak bu arada milletimizin ülkesine sahip çıkma hasleti, milli ve manevi değerlerimizin korunması için büyük hassasiyet gösterdiği de ortada. Bu manada her türlü fedakârlığı yapabilecek konumda olduklarına şahit olduk.



1919'da büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı noktadan (Samsun'dan ) onu örnek alarak çalışmalarımıza başladık. Şu bir gerçek ki,15 Temmuz kalkışması ülkemiz açısından olumsuz manada bir gelişme olmuştur. Üzülerek ifade edeyim ki, bu darbe girişimi küçümsenemeyecek ölçüde tahribat yaratmıştır. Ancak kabul etmeliyiz ki, milletimiz milli iradeye, demokrasiye, egemenliğimize, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmış olmasına rağmen bazı istifhamlarla da karşı karşıya kalmıştır.



Bir tarafta PKK belası, bir tarafta PYD ve diğer tarafta FETÖ örgütünün yarattığı zayiatlar hiç şüphe yok ki, ülkemizin önemli sorunlarını katmer katmer arttırmıştır. Bu sorunları bertaraf etmek, ( daha önce de ifade ettiğim gibi ) dirlik ve düzeni sağlamak, ihtiyaç duyulan onarımın gerektiği şekilde yapılması için arkadaşlarımızla birlikte Milli Egemenlik Platformunu kurduk. Milletimizin sorunlarını bertaraf etmek ve devletimizin ihtiyaç duyduğu konularda katkı sağlamak adına yolculuğa çıktık.



Samsun'da yaktığımız milli egemenlik kıvılcımının tüm Anadolu'ya yayılması için belli bir program ve disiplin dâhilinde bundan böyle çalışmalarda bulunacağız. Bugün Samsun'da Bandırma Vapurunun önünde; Egemenlik hakkının yegâne sahibinin millet olduğunu, bu hakkın tek bir kişi, aile, gurup, cemaat ya da iç ve dış kuvvetler tarafından gasp edilmesine müsaade edilemeyeceğini belirtmek istedik. Milli Egemenlik Platformu'nun vatanımıza ve milletimize hayırlı olması temennisi ile başarı dileklerimizi sunuyoruz'' Dedi.



#milli egemenlik
#millet
#egemenlik
8 yıl önce