|

MEBBİS öğretmen giriş - Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen başvuruları

MEBBİS öğretmen giriş ekranını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın (DYK) 2016 yılı 3. dönem öğretmen başvuruları başlıyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev almak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzeriden öğretmen girişi yaparak başvurularını yapabilirler. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
21:17 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 18:40 - 31/05/2016 Salı
Diğer

MEBBİS öğretmen giriş paneli için haberimize bakabilirsiniz. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 3. dönem öğretmen başvuruları 1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenler destekleme ve yetiştirme kursları başvurularını, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) e kurs modülü üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilirler. Destekleme ve Yetiştirme Kursları 3. dönemi 20 Haziran'da başlayacak. Öğretmenler başvurularını 1-5 Haziran tarihleri arasında mebbis sisteminden kullanıcı adı ve şifreleri ile yapabilecek. İşte MEBBİS öğretmen giriş ekranı ve kurs başvuruları ile ilgili tüm detaylar.



ekranı için tıkla



ÖĞRETMEN BAŞVURULARI


Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.



Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.



Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.



Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen (ücretli) öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.



Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden ekurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.





KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ


Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.



İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir.



Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için ekurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.



Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir.





KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI


Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin ise diploma notu esas alınarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.



Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az; 20'den fazla olmaması esastır.



Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak her bir sınıfın azami öğrenci/kursiyer sayısı dolmadan yeni bir kurs sınıfı oluşturulamaz. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25'e kadar çıkarılabilir.



Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10'a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.



Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim (görme, işitme, ortopedik ve hafif düzey zihinsel engelliler) ortaokulu ve mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerine kayıtlı öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerinden mezun kursiyerler için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, aynı seviyedeki özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz.



Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kurs sınıfının birleştirilmesi veya kapatılmasına ay sonunda komisyon tarafından karar verilir, bu işlemler ekurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır.







KURS DÖNEMLERİ


DYK'lar; I. dönem, II. dönem ve III. dönem (yaz) kursları olmak üzere üç dönemde açılır.



I. dönem kursları, en geç ekim ayının ilk haftası başlar ve yarıyıl tatiline kadar devam eder.



II. dönem kursları, en geç mart ayının ilk haftasında başlar, ders yılının sonuna kadar devam eder.



III. dönem kursları, ders yılının bitmesi ile başlar, bir sonraki ders yılının başlamasına kadar devam eder. Bu kurslar 20 Haziran - 11 Eylül 2016 tarihleri arasında planlanır.



8.5. Yıllık açılan kurslar I. ve II. dönemi kapsayacak şekilde ders yılı süresince devam eder.



MEBBİS öğretmen giriş ekranını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın (DYK) 2016 yılı 3. dönem öğretmen başvuruları başlıyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev almak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzeriden öğretmen girişi yaparak başvurularını yapabilirler. İşte tüm detaylar.


#MEBBİS
#DYK
#MEB
#Destekleme ve Yetiştirme Kursları
#Öğretmen başvuruları
#Mebbis öğretmen giriş
#Kurs başvuru
#e-kurs
8 yıl önce