|

Başvurular art arda geldi

YSK'nın, 24 Haziran'daki seçimlere 100 bin imza ile katılmak isteyen adaylar için bugün saat 17'ye kadar başvurulması gerektiğini açıklamasının ardından başvurular art arda gelmeye başladı. Önce Vatan Partisi Başkanı Perinçek, ardından İyi Parti Genel Başkanı Akşener, YSK'ya gelerek cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu. Öte yandan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da bugün Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya gelerek başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
11:32 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 2/05/2018 Çarşamba
AA
Karamollaoğlu, Akşener, Öz ve  Perinçek adaylık için YSK'ya başvuruda bulundu.
Karamollaoğlu, Akşener, Öz ve Perinçek adaylık için YSK'ya başvuruda bulundu.

YSK'nın açıkladığı seçim takviminin ardından Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular birbirini izliyor. Cumhurbaşkanlığı için başvuruda bulunan ilk isim Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek olurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Perinçek'in ardından başvurusunu tamamladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, başvurudan sonra yaptığı açıklamada ellerinde 90 bin imzanın hazır olduğuna dikkati çekerek, "Yurttaşlarımız, cumhurbaşkanlığı adaylığına Doğu Perinçek'i önermek için 9 Mayıs'a kadar imzaya gelecekler. Şu anda elimizde 90 bin dilekçe var. Daha zamanı gelmeden Vatan Partimize müracaat etmiş 90 bin üzerinde vatandaşımızın Doğu Perinçek'i cumhurbaşkanı adayı gösteren dilekçe var. Şu ana kadar dilekçe vermemiş vatandaşlarımızı da seferber ediyoruz. İlçe seçim kurullarında imzaların toplanması günü bittiği zaman 100 bini aşan imzayla Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı adayı olacaktır" dedi.

Akşener de başvurdu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, YSK'ya giderek Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

Akşener, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, 100 bin imzayla aday olmak için YSK'ya müracaat ettiğini belirterek, "Allah hayırlı etsin, Allah tamamına erdirsin. Hepimize, milletimize, bizlere hayırlı olsun. Türkiye iyi olacak" dedi.

Bugün son gün

Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmen tarafından aday gösterilecekler bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ya başvurabilecek.

YSK, Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmen tarafından aday gösterilmek isteyenlerin adaylık başvurularını inceleyerek, eksiklikleri ve adaylıkları reddedilenleri, adaylara saat 23.00'e kadar bildirecek.

Seçmen tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs tarihlerinde toplanması gerekecek, seçmen bu süre içinde ilçe seçim kurullarına imza verecek.

Karamollaoğlu ve Öz de başvurdu

Seçmen tarafından aday gösterilmek için YSK'ya ilk başvuruyu dün Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yapmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bugün Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulundu. YSK binasından çıkışında açıklama yapan Karamollaoğlu, "İttifakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Adaylık başvurusunun son gününde, Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz de 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

#Seçim 2018
#Doğu Perinçek
#YSK
6 yıl önce