|

2010 Dünya Kupası'na doğru

00:00 - 10/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 02:42 - 10/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
2010 Dünya Kupası'na doğru
2010 Dünya Kupası'na doğru
Dünya İtalya'yı unutmamalı
İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Abete “Brezilya ve Arjantin favori gösteriliyor ancak biz de son şampiyonuz” dedi.

2010 Dünya Kupası'nın başlamasına iki gün kala turnuvanın son şampiyonu İtalya da, ev sahibi Güney Afrika'ya geldi. Gök mavili takımın Güney Afrika'ya yaptığı seyahatte uçakta yer alan İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete de uçuş sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Takıma güvendiğini belirten Abete, “Bütün dünya, İngiltere, İspanya, Arjantin ve Brezilya'yı favori gösteriyor. Şüphesiz bu takımlar da çok iyi ekipler ancak İtalya'nın son dünya şampiyonu olduğu unutulmamalı. Ben ve bütün ülke buu takıma güveniyoruz. Bizim takımımız son yıllarda en iyi işlerden birine imza attı. Güney Afrika'da da aynı başarıyı tekrarlayacağımızı umuyorum. Öncelikli hedef grubu lider bitirmek. Daha sonra adım adım finale ve şampiyonluğa ulaşmak” açıklamalarını yaptı.


Yeni Zelandalı Brown dönüyor

Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele edecek Yeni Zelanda Milli Takımı'nda orta saha oyuncusu Tim Brown'un sakatlıktan kurtulduğu bildirildi. 24 Mayıs'taki hazırlık maçında omzu çatlayan ve ameliyat olan 29 yaşındaki Brown'ın formuna kavuştuğu ve cuma günü Güney Afrika'ya gideceği belirtildi.


Iniesta'nın sakatlığı oynamasına engel değil

Son Avrupa Şampiyonu İspanya'nın önemli ismi Andres İniesta, Polonya ile oynanan hazırlık maçında 90 dakikayı tamamlayamadı. İspanya Futbol Federasyonu yöneticisi Fernando Hierro, İniesta'nın durumu için "Sadece bir önlemdi, kendisi iyi durumda. Bir problem yok" açıklamasını yaptı. Barcelona'da forma giyen Iniesta geride bıraktığımız normal sezonda sakatlıklar ile boğuşmuştu.


Fransız Toulalan açılışa yetişecek

Dünya Kupası'nda A Grubu'nda mücadele edecek Fransa Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Jeremy Toulalan, yorgunluk nedeniyle antrenmanda yer almadı. Takımın fizyoterapistlerince tedavi edilen Lyonlu futbolcunun, yarın Uruguay ile yapılacak açılış maçına yetişebileceği belirtildi. Avrupa elemelerinde daima ilk 11'de yer alan 26 yaşındaki futbolcunun, kupada da firesiz oynaması bekleniyor.


Sakatlanan Quinteros maç yönetmeyecek

FIFA Dünya Kupası'nda 30 hakem üçlüsünden biri olan Şilili Pablo Pozo Quinteros, kupada maç yönetemeyecek. FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, Quinteros sakatlandığı için o ve ekibi, Dünya Kupası'ndan çıkarıldı. Quinteros ve ekibi, pazar günkü Cezayir-Slovenya maçını yönetecekti. Bu durumda bu maçta, Guatemalalı hakem Carlos Alberto Batres ile yardımcıları Kosta Rikalı Leonel Leal ve Honduraslı Carlos Pastrana görev yapacak. FIFA'nın kurallarına göre, Dünya Kupası'nda 3 kişiden oluşan hakem üçlüsünden biri, herhangi bir nedenle görev yapamayacak duruma gelirse, diğerleri de değişmek zorunda kalıyor.


Danimarka hocası Olsen ateşlendi

Danimarka Milli Takımı'nda teknik direktör Morten Olsen'in ateşlendiği, takımın başına geçici olarak yardımcısının geçtiği bildirildi. Danimarka Milli Takımı sözcüsü Lars Berendt, takımda hiçbir oyuncunun hasta olmadığını belirtti.


Vuvuzela kulakları sağır ediyor

FIFA, Afrika'nın çalgısı Vuvuzela'yı Dünya Kupası'nda serbest kılarken Vuvuzela'nın işitme özrüne neden olduğunu ortaya çıkartıldı. Vuvuzelaların gürültü seviyesi 127 desibele kadar yükseliyor. Uzmanlar, 85 desibelin üstündeki bir gürültünün kulak sağlığına olumsuz etkiler yaptığına dikkat çekti.


Güney Afrika'da gazeteciler soyuldu

2010 Dünya Kupası'nı izlemek için Güney Afrika'ya giden bir grup gazetecinin, silahlı kişiler tarafından soyulduğu bildirildi. Portekiz Milli Takımı'nı izleyen Portekizli gazetecilerin olduğu otelin bazı odalarına giren silahlı ki?ilerin 3'ü Portekizli, 1'i İspanyol 4 gazeteciyi soyduğu belirtildi. Portekizli gazeteciler, 2 kişinin kafalarına silah dayadığını iddia etti.


Çanak antenliler kupayı izleyemeyecek

TRT yayınlarını çanak antenle izleyenler, Dünya Kupası maçlarını izleyemeyecek. TRT yayınlarını çanak anten aracılığıyla izleyenlerin 2010 Dünya Futbol Şampiyonası maçlarının yayını sırasında ekranları kararacak. Şampiyonanın yayın haklarını Türkiye toprakları için satın alan TRT bu maçların canlı görüntülerini uydu aracılğıyla yayınlayamayacak.



14 yıl önce