|

2016 yılına damga vuran transferler

2016 yılında dünya futbolunda yine önemli harcamalarla transferler yapıldı. Avrupa'da ve Türkiye'de futbolseverleri şaşırtan ve yıla damgasını vuran 5 transferi sizler için seçtik...

Yeni Şafak
00:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:32 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Manchester United 2016 yılının en dikkat çekici transfer hamlelerini yaptı. Kırmızı Şeytanlar Pogba'ya ödediği 105 milyon euroluk bedelle ise 2016'nın en pahalı transferini gerçekleştirdi.
Manchester United 2016 yılının en dikkat çekici transfer hamlelerini yaptı. Kırmızı Şeytanlar Pogba'ya ödediği 105 milyon euroluk bedelle ise 2016'nın en pahalı transferini gerçekleştirdi.

2016 yılında futbol kulüpleri yine ciddi harcamalarla kadrolarını güçlendirdi. Kulüpler hem yaz hem de kış transfer dönemlerinde yaptıkları bazı transferlerle futbolseverleri şaşırttı.



Manchester United'ın Jose Mourinho'yu takımın başına getirmesinden sonra Kırmızı Şeytanlar ciddi bir yapılanmaya giderken Pogba ve Ibrahimovic transferleri yılın en dikkat çekici transferleri oldu. Bununla birlikte Çin kulüplerinin Avrupa'da forma giyen yıldız futbolculardan Hulk ve Oscar gibi isimleri kadrolarına katmaları da senenin en büyük sürprizlerinden oldu.



İşte 2016 yılına damga vuran 5 transfer;


Paul Pogba (Juventus-Manchester United)




Zlatan Ibrahimovic (PSG- Manchester United)





Gonzalo Higuain (Napoli-Juventus)





Hulk (Zenit- Shanghai SIPG)





Oscar (Chelsea- Shanghai SIPG
)








Türkiye'de 2016 yılına damga vuran 5 transfer


Dünya futbolunun en dikkat çekici transferlerinin yanı sıra Türkiye'de de oldukça dikkat çekici transferler gerçekleşti. Özellikle Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Gökhan Gönül ve Caner Erkin gündemi uzun süre meşgul etti.



İşte Süper Lig'de yıla damgasını vuran transferler;


Burak Yılmaz (Galatasaray-Beijing Guoan)





Gökhan Gönül (Fenerbahçe-Beşiktaş)







Caner Erkin (Fenerbahçe-Inter-Beşiktaş)






Vagner Love (Monaco-Alanyaspor)





Moussa Sow (Al Ahli-Fenerbahçe)










#Pogba
#Zlatan Ibrahimovic
#Gökhan Gönül
#Burak Yılmaz
7 yıl önce