|

ASLAN ikinci yarıda kükredi

Sarı-kırmızılılar, E Grubu’ndaki ilk maçında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını ikinci yarıdaki oyunuyla yenerken, Sinan Güler ve Erceg galibiyette büyük pay sahibi oldu

04:00 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 01:03 - 31/12/2014 Çarşamba
Diğer
Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu ilk hafta maçında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibini 78-69 yendi. Sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maç karşılıklı basketlerle başlarken, ilk yarıyı 41-35 geride kapatan G.Saray Liv Hospital, ikinci yarıda Erceg ve Sinan Güler'in skorer oyunuyla sonuca gitti. Sarı-kırmızılılarda Sinan Güler ve Zoran Erceg 14'er, Carlos Arroyo 12 ve Kerem Gönlüm de 10 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Konuk takımda ise James Anderson 15 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Sarı-kırmızılı takım, maçta serbest atış çizgisinden 31 sayı kazandı. Serbest atış çizgisinden kullandığı 33 atışın 31'inde isabet sağlayan G.Saray Liv Hospital yüzde 94'lük isabet oranıyla oynadı. Konuk ekip ise serbest atış çizgisinde kullandığı 5 atıştan 2 sayı çıkardı. Sarı-kırmızılılarda ilk maçına çıkan Justin Carter ise karşılaşmada 7 sayı ve 7 ribaundla oynadı.

Kızılyıldız maçlarına taraftar yasağı!

Avrupa Basketbol Ligi (Euroleague) yönetimi, G.Saray ile Kızılyıldız arasında oynanacak Top 16 maçlarına deplasman seyircisi alınmamasına karar verdi.  İki takım arasında ilk turda Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maç öncesi taraftarlar kavga etmiş ve bir Kızılyıldız taraftarı bıçaklanarak öldürülmüştü.


Karşıyaka'ya 2 maç ceza

TBF Disiplin Kurulu, Pınar Karşıyaka-G.Saray Liv Hospital maçındaki olayları karara bağladı. Kurul, P.Karşıyaka'ya 2 maç seyircisiz oynama ve 29 bin 500 TL ceza verdi. Maçtaki davranışları nedeniyle G.Saray antrenörü Ergin Ataman ise 5 bin TL para cezası aldı.  

#Galatasaray Liv Hospital
#THY Avrupa Ligi
#Zalgiris Kaunas
9 yıl önce