|

Beşiktaş kaldığı yerden

Süper Lig’de yeni sezonun açılış maçında son şampiyon Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup etti.

Ergin Aslan
04:53 - 14/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 05:00 - 14/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Rosier - N'Koudou
Rosier - N'Koudou

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, 2021-2022 sezonunun açılış maçında Vodafone Park’ta Çaykur Rizespor’u ağırladı. Yaklaşık 1.5 yıl sonra taraftarıyla buluşan siyah-beyazlılar, maçı 3-0 kazanarak lige 3 puanla başladı. Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri N’Koudou, Atiba ve Larin kaydetti. Kadrosunu büyük oranda koruyan Beşiktaş, yeni transferleri Kenan ve Salih’i de sahaya sürdü. Karşılaşmaya seyircisinin de desteği ile coşkulu başlayan siyah-beyazlılar, maçın henüz başında öne geçti. 8. dakikada Kenan Karaman’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan N’Koudou, rakibini geçerek sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu dakikadan sonra Çaykur Rizespor daha fazla risk alarak öne çıkarken, Beşiktaş, kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar, ilk 30 dakikada önce Salih’in sonra da Ghezzal’ın şutlarıyla kaleyi yokladı. İkinci yarıya da baskılı başlayan Beşiktaş, 52.dakikada farkı 2’ye çıkardı. N’Koudou’nun şık pasını sağ taraftan içeri çeviren Rosier, topu Atiba ile buluşturdu. Tecrübeli oyuncu, yerden sert vuruşla ağları buldu: 2-0. Hız kesmeyen siyah-beyazlılar, Salih ve Kenan ile üst üste şutlar denedi ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi. Rosier ve Ghezzal kanadı etkili kullanırken, Kenan Karaman ise, sahadaki enerjisi ile ön bölgeye transfer edilecek golcüyü rekabete zorlayacağını gösterdi. Son 15 dakikada rahat oynayan Beşiktaş, 90+3’de 3. golünü buldu. Orta alanda Josef’in kazandığı topu sağdan bindiren Gökhan Töre’nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun sert vuruşunda kaleci Gökhan Akkan’dan dönen topu Larin filelerle buluşturarak skoru belirledi: 3-0.


Selde hayatını kaybedenlere saygı duruşu

Maç öncesi Kastamonu, Sinop ve Bartın başta olmak üzere sel felaketlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla, Süper Lig ve TFF 1. Lig’de oynanacak ilk hafta maçlarında saygı duruşunda bulunulacak.



Beşiktaş taraftarıyla buluştu

Beşiktaş’ın yeni sezonun açılış maçında Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmada, yaklaşık 1,5 yıl sonra Süper Lig’de ilk kez taraftarlar tribünde yerini aldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla Vodafone Park’ın yüzde 50’si kapasite oranında taraftar alındı. Yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle Süper Lig’de son taraftarlı maç 2020 yılının Mart ayında yapılmıştı. Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar, futbolcularını “Şampiyon Beşiktaş” tezahüratlarıyla karşıladı. Taraftarlar ayrıca, karşılaşma öncesinde futbolcuları tek tek tribünlere çağırdı. Öte yandan Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticiler de dünkü maç öncesi taraftarla birlikte yürüyerek stada gitti.


Bu formanın kıymetini bileceğim

Beşiktaş’ta yeni transfer Salih Uçan, “İyi skorla başladık, bence zamanla daha iyi olacağız. Büyük takım forması çok ağırdır. Yeniden büyük takım şansı yakaladım, bu formanın kıymetini hep bileceğim, en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi. N’Koudou ise “Futbola dönmek ve taraftarımızla buluşmak güzel. Kanat oyuncusu olarak daha çok ceza alanına girmek ve gol atmak istiyorum” dedi.


Batshuayi İstanbul’a gelecek

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Chelsea’li Batshuayi ile ilgilendiklerini belirterek, “Bir aksilik olmazsa oyuncu önümüzdeki hafta burada olacak” dedi. Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Yalçın, “Oyundan ziyade kazanılan 3 puanını mutluluğu daha önemli. İlk 3 hafta ve milli ara sonrasında daha hazır bir takım ortaya çıkarabiliriz. Taraftarımızın olması da bizi daha mutlu etti” dedi. Yalçın transfer çalışmaları hakkında “Forvete iyi bir oyuncu almayı planlıyoruz, biraz geç kaldık. Beklentiye cevap verecek oyuncu bulmak kolay değil, rakamlar yüksek” diye konuştu. Yalçın basın toplantısında ise “Batshuayi ile ilgileniyoruz. Bir aksilik olmazsa oyuncu önümüzdeki hafta burada olacak. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta oyuncuyu kadromuzda görmek istiyoruz. Transferde yol katedildi. Stoper bölgesine ve merkez orta sahaya, şartlar ve ekonomi uygun olursa katmayı düşünüyoruz. Mert Günok yabancı kaleci olsayldı almazdık” açıklamasını yaptı.

#Beşiktaş
#Süper Lig
#Çaykur Rizespor
#Batshuayi
#Transfer
3 yıl önce