|

Bu Kartal başka

Beşiktaş, sahasında ağırladığı Yeni Malatyaspor’u 3-0 skorla rahat geçti. Siyah beyazlılar gol yemeden geldiği 4. haftada, maç fazlasıyla zirveye oturdu.

Ergin Aslan
02:20 - 12/09/2021 Pazar
Güncelleme: 02:29 - 12/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
N'Koudou - Rosier
N'Koudou - Rosier

Beşiktaş adına geceye dair en merak edilen şey Pjanic’in sahaya çıkacak olmasıydı. Yazıya onunla başladım, çünkü maçın başında yaptığı asistin yanında orkestra şefi gibi takımı yönetmesi görülesiydi. Sade ve zarif oyunu, Cruyff’un “Futbol basit bir oyundur, zor olan basit oynamaktır” sözünü akıllara getirdi. Siyah-beyazlıları geçtiğimiz sene şampiyonluğa götüren en önemli etkenlerden biri rakip yarı alanda yaptığı presle rakibe çıkış alanı bırakmamasıydı. Bu sezon daha kreatif bir oyuncu grubu var ancak bu durum Beşiktaş’ı naif bir takım yapmamış. Hem kreatif hem temaslı oynayabilmek bir takım için büyük bir avantaj. İlk yarının özellikle ilk 20 dakikasında siyah-beyazlılar, Premier Lig esintisi sundu. Bunun meyvesini de Batshuayi ve N’Koudou’nun golleri ile aldı. Sakatlıklar oyunu soğuttu, Beşiktaş biraz el freni çekti ancak bu kısımda dahi Yeni Malatyaspor, tehlikeli olacak tek pozisyon dahi bulamadı. Bu kadar önde oynayıp, rakibe bu kadar az pozisyon vermek de, Sergen Yalçın takımının takdir edilesi bir başka yanı. Batshuayi’nin rakip yarı alanda savunmalara yaptığı pres ve hareketli oyunu da, Yalçın felsefesi için biçilmiş kaftan.

COŞKU VE KALİTE ORTADA

İkinci yarının başında gelen golde, kaleci hatası ilk gerekçe, doğru ancak Batshuayi’nin presi ve o an orada yaptığı baskı da dikkate değer. Beşiktaş, henüz sezon başı olmasına rağmen coşkusu ve kalitesi ile rakiplerine son şampiyon olduğunu fazlaca hissettiriyor.

Dakikalar 70’i gösterdiğinde ise hem Beşiktaş hem yeni yerli kuralına dair çok dikkat çeken bir görüntü vardı sahada. Yerli-yabancı kuralının bu kadar yüksek perdeden tartışıldığı bir ortamda, siyah-beyazlılar 7 yerli oyuncu ile sahadaydı. Bu da sezon içinde yerli rotasyonunda Kartal’ın zorluk yaşamayacağının göstergesi. Nihai olarak, lig 4.haftasında 10 puan toplamak, bunu da etkili oyunla yapmak, dikkate değer bir durum. Şimdi dikkatler ise, bu takımın Şampiyonlar Ligi’nde nasıl bir iş çıkaracağında.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Beşiktaş’ın Yeni Malatyaspor’u 3-0 yendiği maçta 2 gol atan Michy Batshuayi, “İyi performans sergilediğimiz için mutluyum” dedi. Belçikalı futbolcu attığı 2. golle ilgili olarak ise “Hocamız bizden önde basmamızı istiyordu. Ben de öyle yapıyordum. Şans da yanımızdaydı. Maçta iyiydik, daha iyi olacağız” diye konuştu.


DEVLER LİGİ PROVASINI YAPTIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın iç sahada fire vermek istemediklerini belirterek, “Hafta içi önemli bir maç var, onun da provasını yapmaya çalıştık. Şimdi tamamen o maça odaklanacağız” dedi. Sakatlıkların kendilerini üzdüğünü belirten Beşiktaş çalıştırıcısı, “Batshuayi kaç gol atar?” sorusuna “Bu kadar önde oynayan bir takımda belki 10, belki 30 atar” cevabını verdi. Yalçın, Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Dortmund maçıyla ilgili ise “Dortmund hücuma iyi çıkıyor ama iyi dönemiyor. Sıkıntıları var. Ancak güçlü takım, Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı iyi biliyorlar. İnşallah başlangıcımız iyi olur. Günün heyecanını yaşayalım, taraftarımız maç izleyip eğlensin, oyuncularımız da bunun için mücadele etsinler. Skora sonra bakarız” ifadelerini kullandı.

ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ

Beşiktaş’taki ilk maçında asist yapan Miralem Pjanic, “Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. İstanbul’da, Türkiye’de, bu harika kulüpte, bu taraftarlarla olmak harika bir his. Bu sene çok başarılı olacağız, sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund ile oynayacakları maç sorulan Boşnak futbolcu, “Takımımız bu grupta iyi şeyler yapmaya çok müsait. Yolumuz uzun, böyle götürebiliriz” ifadelerini kullandı.


KARTAL'A 3 SAKATLIK ŞOKU BİRDEN

Beşiktaş’ta Domaga Vida ve Alex Teixeira sakatlıları sonucu ilk yarı bitmeden oyundan çıktı. Siyah-beyazlı takımının savunmasının önemli ismi Vida, 12. dakikada kendini yere bıraktı. Hırvat stoper 20. dakikada sekerek kenara geldi ve yerine Welinton oyuna girdi. Maç öncesi sakatlıktan yeni döndüğü için oynayıp oynamadığı belirsiz Alex Teixeira da arka adalesinden sakatlanınca 43. dakikada yerini Can Bozdoğan’a bıraktı. Beşiktaş’ta N’Koudou da 68. dakikada sakatlanınca oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teixeira’nın Dortmund maçında oynamasının zor olduğu açıklandı.

#Yeni Malatyaspor
#Beşiktaş
#Süper Lig
#Miralem Pjanic
3 yıl önce