|

Dev derbide kazanan yok: Aslan kaçarken fırtınaya yakalandı

Sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ile Galatasaray, Medical Park’ta berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, Emre Kılınç’ın golleriyle 2 farklı öne geçse de Cornelius ve Nwakaeme eşitliği sağladı. Haftaya lider giren bordo-mavililer, bu skorla birlikte zirveyi averajla Beşiktaş’a bıraktı .

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 13/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:02 - 13/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Bordo mavililer 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği sağlayınca iki taraf da 1 puana razı oldu.
Bordo mavililer 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği sağlayınca iki taraf da 1 puana razı oldu.
Süper Ligin 4. haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, 2 farklı geriye düştüğü karşılaşmadan 2-2 lik skorla 1 puan alarak yenilmezlik serisini sürdürdü.
Karşılaşmanın ilk bölümünde temkinli oynayan ve topun kendisinde kalmasına dikkat eden bordo-mavili takım karşısında hızlı ataklarla sonuç arayan Galatasaray, 19. dakikada savunmada yapılan hatayı değerlendiren Emre Kılınç’ın golü ile 1-0 öne geçti. 33’de yine Emre, Halil’in pasında skoru 2-0 yaptı.
Oyundan tamamen kopan bordo-mavili takım, 36. dakikada Abdülkadir’in yerine Yusuf, İsmail’in yerine de Trondsen’in girmesi ile biraz olsun hareketlendi ve 41. dakikada Cornelius’un skoru 2-1 yapan golü ile soyunma odasına ümitli gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor’da, 62. dakikada Hamsik’in pasında Nwakaeme sert bir vuruşla skoru eşitledi 2-2. Skorun eşitlenmesinden sonra her iki takım da ciddi gol pozisyonlarından yararlanamazken özellikle orta alandan hücuma katkı verme adına önemli sıkıntılar yaşadı.

Telafi edeceğiz

  • Galatasaray’ın 2 golünü atan ve ağrıları olduğu için ikinci yarıya çıkamayan Emre Kılınç,
    “Trabzon zor bir deplasman ama biz Galatasaray’ız, her yerde kazanmaya gidiyoruz. 2-0’dan 2-2 yaptığımız için çok üzgünüz. 2 haftadır, 2-0 öndeyken 4 puan kaybettik. Telafi edeceğiz bu puanları”
    dedi. Nwakaeme’nin ligin en iyi kanatlarından biri olduğunu belirten Emre,
    “Hepimiz çok iyi yardımlaştık. Elimizden geleni yaptık. Yine de Nwakaeme 1 gol attı. İlerleyen haftalarda hatalarımızı telafi edip, iyi yaptıklarımızı daha da iyi yaparak devam edeceğiz”
    diye konuştu.

Yarsuvat uğurlandı

G.Saray’ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, son yolculuğuna uğurlandı. Ceza hukuku profesörü olan Yarsuvat için Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde kılınan cenaze namazına Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün eski başkanlarından Dursun Özbek ve eski yöneticiler, Yarsuvat’ın ailesi ile Galatasaray ve hukuk camiasından çok sayıda kişi katıldı. Yarsuvat’ın naaşı, cenaze namazının ardından toprağa verilmek için Yalova’ya götürüldü.


Hakem Palabıyık görmedi VAR’da Çakır uyarmadı

  • Trabzonspor-Galatasaray maçında hakem Ali Palabıyık ve VAR Hakemi Cüneyt Çakır’ın kararları tepki çekti.
    Maçın 25. dakikasında bordo-mavililerin atağında Cornelius’un şutunda topun Nelsson’un eline çarptığına dair itirazlar geldi. Maçın hakemi Ali Palabıyk pozisyona devam kararı verdi.
    Maçın VAR hakemi Cüneyt Çakır da Palabıyık’ı uyarmadı. Bordo-mavililer, pozisyona uzun süre itiraz etse de değişen bir şey olmadı.
    Trabzonsporlu taraftarlar hem tribünde hem sosyal medyada karara tepki gösterdi.
#Trabzonspor
#Galatasaray
#Medical Park
#Emre Kılınç
#Cornelius
#Nwakaeme
3 yıl önce