|

Arjantin ve Hırvatistan son 16 turunda

Dünya Kupası D Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda'yı 2-1 mağlup etti ve grubunu lider tamamladı. Arjantin de Nijerya'yı aynı skorla mağlup ederek grubunda ikinci oldu. Böylelikle Hırvatistan, C Grubu ikincisi Danimarka ile eşleşti. Arjantin ise C Grubu birincisi Fransa ile son 16 maçına çıkacak.

Yeni Şafak
22:50 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 23:00 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Arjantin, Nijerya'yı Rojo'nun attığı golle 2-1 mağlup etti ve son 16'ya kaldı.
Arjantin, Nijerya'yı Rojo'nun attığı golle 2-1 mağlup etti ve son 16'ya kaldı.

Dünya Kupası'nda bir türlü bekleneni veremeyen Lionel Messili Arjantin, Nijerya'yı 2-1 mağlup etti ve adını ikinci tura yazdırdı.

Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmada ilk iki maçta eleştirilerin odak noktası olan Lionel Messi Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Ever Baneha'nın savunmanın arkasına gönderdiği uzun topta topu önüne çok iyi alan Lionel Messi ceza sahası sağ çaprazında yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ve 2018 Dünya Kupası'nda ilk golüne imza attı.

Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Tangocular 27. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Lionel Messi'nin gönderdiği ara pasa hareketlenen Higuain kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda kaleci Francis Uzoho gole izin vermedi. 34. dakikada kazanılan serbest vuruşta Lionel Messi frikiği kullandı. Messi'nin vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve devre arasına Arjantin 1-0 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının 49. dakikasında Javier Mascherano ceza sahası içerisinde rakibine faul yaptı ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterirken Mascherano'ya sarı kartını gösterdi. 51. dakikada topun başına geçen Victor Moses Nijerya adına golünü attı ve karşılaşmada eşitliği sağladı.

  • 75. dakikada Marcos Rojo'nun kafa vuruşundan seken top eline çarptı ve Nijerya yine penaltı bekledi. VAR'dan pozisyonun tekrarını izleyen Cüneyt Çakır, penaltı olmadığını belirtti.

86. dakikada Arjantin 2. golü Marcos Rojo'dan geldi. Sağ kanattan Marcedo'nun yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Marcos Rojo düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Arjantin'i tekrar öne geçirdi.






#Hırvatistan
#İzlanda
#Arjantin
#Nijerya
6 yıl önce
default-profile-img