|

Fırtına nefes aldı

Ligde üst üste oynadığı son 4 maçta sahadan puansız ayrılan bordo-mavililer, kötü seriye Sivasspor’u yenerek son verdi. Sivasspor ise ligde geride kalan 9 haftada henüz galip gelemeyerek kötü gidişini sürdürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 03:32 - 25/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Ligde sıkıntılı bir süreç yaşayan Trabzonspor, Sivasspor'u deplasmanda her iki yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kendine geldi. Ligde üst üste oynadığı son 4 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, Sivasspor karşısında aldığı 3 puanla kötü seriye son verdi. Ligde geride kalan 9 haftada henüz galip gelemeyen Sivasspor ise Trabzonspor'a sahasında mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü. Trabzonspor'un galibiyetiyle koltuğu sallantıda olan teknik direktör Şota Arveladze bir az olsun rahatlarken Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise görevi bırakacağını açıkladı. 13. dakikada Marko Marin'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan ağlara giderken Trabzonspor da maçta 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 21'de Eneramo'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top kale direğinin az farkla üstünden auta çıktı. 27'de Cavanda'nın ortasında Deniz'in kafa vuruşunda kaleci Setkus, topu çeldi. Dönen topa Medjani vurdu, bu kez Setkus topa sahip oldu.



50. dakikada Marko Marin'in sağdan ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Okay, sert bir şutla bir kez daha fileleri havalandırdı: 0-2. 54'te Cavanda, 1 dakika sonra da Boye kırmızı kartla takımlarını 10 kişi bıraktı. 60'da Aatıf'ın vuruşunu Estaban inanılmaz bir kurtarışla kornere çeldi. 70'de hızlı bir şekilde ceza alanına giren Deniz'in vuruşu kaleciden döndü. 74'te Aatıf'ın ceza yayı üzerinden attığı şut direği sıyırarak auta gitti.



3 puan takıma güven getirdi


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Sivasspor galibiyetiyle kritik bir 3 puan aldıklarını söyledi. İlk devre üçlü savunma ile yeni bir sistem denediklerini ifade eden Gürcü teknik adam, “İkinci devre normale döndük. İyi mücadele ederek önemli bir 3 puan aldık. Futbolcularımı bu mücadele ve gösterdikleri karakter için tebrik ederim” dedi. “Bu galibiyetle Trabzonspor rahat bir nefes aldı mı” sorusuna Şota, “Trabzonspor rahat bir nefesi sezon sonu almak ister, seri yakalayarak almak ister. Bu mücadele futbolcuların güvenini gösterdi. Bu gereken bir olaydı. Gerisine bakarız” şeklinde gelecekle ilgili umutlu konuştu.



Albayrak'a teşekkür


Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulumuzun 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kadir Özcan Gençlik ve Geliştirme Merkezi'nde yapıldı. Genel kurulda konuşan Divan Başkanlık Kurulu başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor camiasının bütünlük içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak, divan kurulu toplantısına davet ettiği eski başkanlardan Şamil Ekinci, Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın'ın mesajını okuyarak, “Başkanlarımızın da görüşü aynı doğrultuda. Divan toplantısında bütünlüğün sergilenmesi gerektiğini ifade ettiler. Kendilerine bu düşünceleri için teşekkür ederim” dedi.



Borç 373 milyon TL


Trabzonspor Genel Divan Kurulu toplantısında kulübün borcu açıklandı. Denetleme kurulu raporuna göre, Trabzonspor'un net borcunun 31 Ağustos 2015 itibariyle 372 milyon 857 bin 379 lira olarak açıklandı.





#Trabzonspor
#Sivasspor
#şota
9 yıl önce