|

Galatasaray'ın hücum silahı Icardi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, milli arada Beşiktaş'ı detaylı şekilde analiz ederken, derbiye özel bir kadro belirledi. Tecrübeli çalıştırıcı, Kazımcan'ın yerine Angelino'ya yer verecek. Torreira'nın yanında Kerem Demirbay'ı sahaya çıkaracak olan Buruk'un en büyük gol ayakları ise yine Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi olacak.

Umut Yılmaz
09:53 - 20/10/2023 Cuma
Güncelleme: 10:19 - 20/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
Mauro Icardi - Okan Buruk
Mauro Icardi - Okan Buruk

Okan Buruk, Beşiktaş derbisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu sezon henüz yenilmeyen ve ligde üst üste 7 galibiyet alan tecrübeli teknik adam, bu seriyi Beşiktaş karşısında da sürdürmek istiyor.


Bir süredir yardımcılarıyla siyah-beyazlı takımı detaylı şekilde analiz eden Buruk, derbiye özel bir kadroyla çıkmayı planlıyor. Tecrübeli çalıştırıcının derbideki en önemli gol silahı Mauro Icardi olacak. Bu sezon, Süper Lig'de çıktığı 8 maçta 8 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Arjantinli yıldız, ileri uçta forma giyecek. Icardi, Beşiktaş ile karşılaştığı 2 maçta 3 kez fileleri havalandırdı.


Okan Buruk'un ikinci kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Bu sezon yine istikrarlı futboluyla dikkat çeken ve takımın 3. kaptanlığını yapan genç futbolcu, takımına şimdiye kadar 3 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.



Orta saha Torreira'ya emanet

Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçında geri dönüşe imza atan, Ankaragücü maçında galibiyet golünü kaydeden ve Manchester United deplasmanında takımının ilk golünü atan Wilfried Zaha da yine hücum tehditlerinden biri olacak.


Orta sahada ise Lucas Torreira, Galatasaray'ın en büyük kozu olarak dikkat çekiyor. Uruguaylı futbolcuya ise yerli kuralı sebebiyle merkezde Kerem Demirbay'ın eşlik etmesi bekleniyor.


Angelino ilk 11'de

Galatasaray'ın defans hattı ise Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim, Angelino'dan oluşacak.


Teknik direktör Okan Buruk, başarılı defans performansının yanı sıra gol ve asist katkılarıyla dikkat çeken Sanchez'i Nelsson'un yerine tercih edecek. Buruk, ayrıca tecrübesinden yararlanmak için Kazımcan yerine Angelino'yu ilk 11'de sahaya sürecek. Bu sezon en çok süre alan oyunculardan ikisi olan Boey ve Abdülkerim ise değişmeyecek. Kaleyi ise 8 Süper Lig maçının 5'inde gol yemeyen Muslera koruyacak.





#Galatasaray
#Okan Buruk
#Beşiktaş
#Mauro Icardi
#Süper Lig
8 ay önce