|

EURO 2020'de Türkiye için son fırsat: Galip gelip bekleyeceğiz

A Grubu’nda oynadığı 2 maçta puan alamayan ve -5 averajı bulunan Türkiye, bugün Bakü’de İsviçre ile karşılaşacak. Milliler bu maçtan galip ayrılırsa, diğer gruplardaki maçların sonuçlarına göre bir üst tura yükselebilir, yenilgi ve beraberlik halinde ise turnuvaya veda edecek.

13:30 - 20/06/2021 Pazar
Güncelleme: 13:42 - 20/06/2021 Pazar
Yeni Şafak
A Milli Takım'ın Galler maçındaki 11'i
A Milli Takım'ın Galler maçındaki 11'i

Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında bugün İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadele TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Gruptan çıkması için bir çok hesabın mevcut olduğu A Milli Takım’ın son 16 turuna yükselme iddiasını sürdürmesi için kazanmaktan başka şansı bulunmuyor. Beraberlik ve yenilgi halinde ise ay-yıldızlı ekip şampiyonaya veda edecek.

Grupta puanı ve golü bulunmayan ay-yıldızlılar, İsviçre karşısında farklı bir galibiyet alarak averajını düzeltmek zorunda. Bunun yanı sıra, diğer gruplarda oynanacak olan maçların sonuçları da durumu yakından etkileyecek. Grupta son maçlar öncesinde İtalya 6 puanla lider durumda bulunurken, Galler 4 puanla ikinci ve İsviçre ise 1 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye’nin ise puanı bulunmuyor. Ay-yıldızlı ekip, İsviçre maçını kazanarak grubunu üçüncü sırada tamamlamayı ve en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna kalmayı hedefliyor.


İtalya Galler'i ağırlayacak

Altı gruptan dört üçüncünün bir üst tura yükseleceği şampiyonada, Türkiye’nin galibiyeti halinde, diğer gruplarda alınacak sonuçlar, ay-yıldızlı ekibin yoluna devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

Ay-yıldızlı ekipte Umut Meraş, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı 32 bin taraftarın tribünden izlemesi bekleniyor.


Muhtemel 11'ler
  • TÜRKİYE:
    Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Rıdvan Yılmaz, İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz.
  • İSVİÇRE:
    Yann Sommer, Kevin Mbabu, Nico Elvedi, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Remo Freuler, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Breel Embolo, Haris Seferovic.
#Galip
#Türkiye
#Bakü
#Milli
3 yıl önce