|

Hedef hiçbir zaman bitmez

"Hedefimiz her zaman zirvede olmak, bayrağımızı göklere çekmek, İstiklal marşımızı söyletmek. Çünkü Türk halkı bizden bu tip başarılar bekliyor. Biz de onların beklentilerini karşılamak için aldığımız altın madalyanın sevincini dahi yaşamadan her zaman çok çalışmaya devam edeceğiz"

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 03:13 - 16/06/2015 Salı
Yeni Şafak

İlk kez düzenlenen Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) güreşte 130 kiloda altın madalya kazanan Dünya ve Avrpua Şampiyonu ünvanlı güreşçimiz Rıza Kayaalp, bir hedefini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 6 yıldır üst üste final gördüğünü kaydeden Milli güreşçi, Bakü'de kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:



ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN


"Altı yıldır üst üste final yapıyorum. Altı yıl önce büyüklere çıktım ve hiçbir Avrupa Şampiyonası'nı boş geçmedim. Allaha şükürler olsun. Azerbaycan'da ilk büyüklerdeki altın madalyamı almıştım 2010 yılında, altıncı finalimi yine Azerbaycan'da yapıyorum. Bizden beklentisi olan halkımızın beklentilerin boşa çıkarmadık. Zorlu bir mücadelenin ardından sonunu iyi getirdik."


"Hedefler bitmedi. Bundan 2-3 ay sonra Dünya Şampiyonası var. Burada aldığım altın madalyasının sevincini yaşayamayacağım. Çünkü şu anda kafamda Dünya Şampiyonası'ndaki maçları düşünüyorum."



4 MAÇ İÇİN GÜNLERCE TER DÖKTÜK


"Hedef hiç bir zaman bitmiyor. Bizim gibi sporcuların hedefleri bitmez. Her zaman kafamızdaki düşünceler ilerdeki maçlar. Çok çalışacağız. İki hafta sonra tekrar antrenmanlara başlayacağım. Hedefimiz her zaman zirvede olmak. Bayrağımızı göklere çekmek. İstiklal marşımızı söyletmek. Gördünüz buradaki bu duyguyu yaşamak çok ayrı bir şey. Burada dört maç yaptık ama onun öncesinde günlerce antrenmanlar yaptık. Günlerce ter döktük. Kilolarca ter döktük. Hep bunların amacı İstiklal marşımızı söyletmek ve bayrağımızı göklere çektirmek için. Çünkü Türk halkı bizden bu tip başarılar bekliyor.


Biz de bunun için vargücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bizden beklentileri olanların beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz."



Milli güreşçiler Türkiye'ye döndü


1. Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden grekoromen stildeki güreşçiler, yurda döndü. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den Atatürk Havalimanı'na ulaşan kafile, çiçeklerle karşılandı. Kafilede, 130 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp de yer aldı.


#Rıza Kayaalp
#Milli güreşçiler
#Avrupa Oyunları
9 yıl önce