|

Kartal güven tazeledi

Süper Lig’deki son iki maçında 5 puan bırakan Beşiktaş, sahasında Sivasspor’u Güven Yalçın’ın golleriyle devirerek 3 puana uzandı. Konuk ekibin tek golünü ise Rıdvan Yılmaz kendi ağlarına gönderdi. 2 hafta sonra kazanan siyah-beyazlılar, puanını 17 yaparak zirveden uzaklaşmadı .

Ergin Aslan
00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 07:19 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Uzun süredir beklentilerin altında kalan Güven, müthiş bir vole ile Beşiktaş’ı öne geçirdi.
Uzun süredir beklentilerin altında kalan Güven, müthiş bir vole ile Beşiktaş’ı öne geçirdi.

Süper Lig’in 8. haftasında evinde Sivasspor’u ağırlayan Beşiktaş, hem 2 haftalık galibiyet hasretine son vermek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki moral bozukluğunu tersine çevirmek istiyordu. Eksik kadrosu ile uzun süredir istediği oyunu sahaya yansıtmayan siyah-beyazlılarda dün ilk yarının ilk 20 dakikasında etkisiz bir görüntü vardı. Son haftalarda toparlayan Sivasspor da ilk yarıda etkili bir görüntü ortaya koyamadı. İlk 45 dakika futbol olarak öne çıkan bir olay vardı. Oguzhan’ın iyi pasıyla arka diregi iyi gören Rosier, Güven’e şık bir asist yaptı. Uzun süredir beklentilerin altında kalan Güven, müthiş bir vole ile Beşiktaş’ı öne geçirdi. Güven bu golüyle Benfica’ya gol atan Cenk’i hatırlattı. İlk yarının akılda kalan bir başka olayı ise, hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun kararına sinirlenen Sergen Yalçın’ın saha içerisinde topa vurarak kırmızı kart görmesiydi.

İkinci yarıda Beşiktaş özellikle Kenan’ın oynadığı sol tarafta etkisiz bir görüntü çizdi. Sivasspor’un golü ise bir uzun top denemesinde Rıdvan’ın ters vuruşundan geldi. O ana kadar da Sivas’ın etkili geldiğini söylemek zor. Beşiktaş, Batshuayi’nin rakip yarı alanda alan arayışları ile tehlikeli pozisyonlar yakaladı ancak son vuruşlar skorun bozulmasına yetmedi. Siyah-beyazlı takım, 3 oyuncu değişikliği ile kazanma hamleleri yaptı. Rıdvan’ın iyi asistine iyi yükselen günün adamı Güven, şık bir kafa vuruşuyla Beşiktaş’a çok önemli bir 3 puan getirdi.

Sergen Yalçın tribüne gönderildi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın 43. dakikasında kırmızı kart görerek tribüne gönderildi. Beşiktaşlı Can Bozdoğan, Felix ile girdiği bir ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Can’a sağlık heyetinin müdahale etmesi için oyunun durması amacıyla kenara gönderilen topa, daha saha dışına çıkmadan sinirlenerek vuran Yalçın, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tarafından tribüne gönderildi. Milli ara sonrası Başakşehir ve Galatasaray ile karşılaşacak Beşiktaş’ta sergen Yalçın’ın alacağı ceza merak konusu.

Rüyamdaki gibiydi

  • Beşiktaş’ı galibiyete taşılan Güven, “Tam rüyamdaki gibi bir gol attım. Hayal ettiğim gibi bir gol oldu. İkinci golde de şansım tuttu” dedi. Hak ederek kazandıklarını belirten genç futbolcu, “Hocanın güvenini boşa çıkarmak istemiyorum. Umarım böyle devam ederim” diye konuştu.
#​Süper Lig
#Sivasspor
#Güven Yalçın
#Rıdvan Yılmaz
3 yıl önce