|

Son Aslan Ndiaye

Galatasaray, bir süredir gündeminde yer alan Osmanlıspor'un Senegalli futbolcusunu dün gece geç saatlerde İstanbul'a getirdi. Galatasaray, bonservisine 7.5 milyon Euro ödeyeceği 26 yaşındaki futbolcu ile yıllık 2.2 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 02:20 - 1/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Alioune Ndiaye
Alioune Ndiaye

Yeni sezon öncesinde kadrosunu Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Maicon ve Mariano ile güçlendiren Galatasaray, transfer listesinde yer alan Osmanlıspor'dan Badou Ndiaye için de mutlu sona ulaştı. Uzun zamandır Başkent ekibi ile görüşme halinde olan sarı-kırmızılılar, başkan Dursun Özbek'in bizzat Ankara'ya gitmesiyle birlikte transferi bitirdi. Galatasaray'ın dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Profesyonel futbolcu Papa Alioune Ndiaye'nin Kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve Osmanlıspor Futbol Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır" ifadelerine yer verdi. Bu gelişmelerin ardından sarı-kırmızılılar, dün gece geç saatlerde Senegalli futbolcuyu İstanbul'a getirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir grup taraftarın karşıladığı Badou Ndiaye, herhangi bir açıklamada bulunmadı. Osmanlıspor Onursal Başkanı Ahmet Gökçek yaptığı açıklamada, Galatasaray'la Ndiaye için 7.5 milyon Euro bonsevis bedeli ve altyapıdan 3 oyuncuyu 1 yıllığına Osmanlıspor'a vermesi karşılığında anlaştıklarını açıkladı. Sarı-kırmızılıların, Senegalli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.

26 yaşındaki futbolcunun yıllık ise 2.2 milyon Euro garanti ücret alacağı öğrenildi. Ndiaye, sağlık kontrolünden geçerek resmi sözleşmeye imza atacak. Transfer hakkında detaylı resmi açıklamanın ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. 2 sezondur Osmanlıspor formasıyla 77 maça çıkan orta saha oyuncusu, 18 gol atıp 7 de asist yapma başarısı gösterdi. Osmanlıspor'la 2018'e kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, 2015'te Norveç ekibi Bodo-Glimt'ten 350 bin Euro'ya alınmıştı. 26 yaşındaki oyuncu, kulübüne iki senede 7 milyon 150 bin Euro kazandırmış oldu.

#Younes Belhanda
#Alioune Ndiaye
#Galatasaray
7 yıl önce