|

'Tenisin kurtuluşu sokaklarda'

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, 81 ilde temsilcilerinin bulunduğunu belirterek, "Türk tenisi olarak çok iyi bir örgütlenme oluşturduk. Tek eksiğimiz kort" dedi.

Yeni Şafak
11:45 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:50 - 30/03/2016 Çarşamba
AA

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 81 ilde temsilcilerinin bulunduğunu belirterek, "Türk tenisi olarak çok iyi bir örgütlenme oluşturduk. Tek eksiğimiz kort" dedi.



Durmuş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 38 bin lisanslı sporcuları bulunduğunu belirterek, "Bunların 10 bin kadarı aktif. Hafta sonu 8-12 yaş grubunda yaptığımız turnuvalarda, aynı anda bin 500 çocuk raket sallıyor. Türk tenisi olarak çok iyi bir örgütlenme oluşturduk. Tek eksiğimiz kort" diye konuştu.



'Tenis sokakta olmalı'


Tenisi yaymak için sürekli yeni projeler peşinde olduklarını belirten Durmuş, "Çocukları bu sporla tanıştırmak için, 81 ildeki okullarda, teneffüs aralarında mini tenis setleriyle her çocuğun eline raket vereceğiz. Bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduk. Sadece bir kupa için koşmuyoruz, hedefimiz, gençlerimizi, ruhları ve bedenleri güçlü bireyler olarak yetiştirmek" ifadesini kullandı.



Durmuş, "Bu işin kurtuluşu sokaklarda. Tenis sokakta olmalı. TEB sponsorluğunda sokaklara iniyoruz. Ünlü isimler getiriyoruz. Zamanında bu sporu, bürokratlar, diplomatlar, zenginler, kapalı alanlarda oynamışlar. Kimse görememiş. Sokakta bile etrafı açık olmalı, herkes görebilmeli. Vatandaş kendini ait hissetmeli, eline raketi alan oynamalı" değerlendirmesinde bulundu.



'3 sporcumuz da test havuzunda'


Dopingle ilgili tedbiri elden bırakmadıklarını belirten başkan, şunları söyledi:



"Tedbirimizi almak zorundayız. Çağla, Marsel ve İpek, bu 3 sporcumuz da Uluslararası Tenis Federasyonunun test havuzundalar. Sürekli kontrole giriyorlar. Bu her şeyden önce sporcunun sağlığı için çok önemli. Hedef odaklı sporcularda alacakları her besin, ilaç denetimden geçiyor." ifadelerini kullandı.



#Cengiz Durmuş
#tenis
8 yıl önce