|

Trabzon'da hayal kırıklığının adı Waris

Trabzonspor’un yaklaşık 10 milyon Euro maliyetle Spartak Moskova'dan kadrosuna kattığı Ganalı oyuncu, 33 haftası geride kalan ligde gol atamazken, sadece 1 asist yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 01:50 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor'un sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova takımından büyük umutlarla transfer ettiği Waris Majeed, bordo-mavili takımda sergilediği performansla hayal kırıklığı yaşattı. Bu sezon 24 oyuncuyla transfer rekortmeni olan bordo-mavili kulüp, Ganalı sporcuyu 6 milyon bonservis bedeliyle transfer etti. Bordo-mavili takımda sezonun en yüksek bonservis ücreti karşılığında yapılan bu transferde, her yıl için oyuncuya 950 bin euro garanti ücret olmak üzere 3 milyon 800 bin euro ödenecek. Bordo-mavililerin yaklaşık 10 milyon Euroya transfer ettiği Ganalı oyuncu, ilk 33 haftada 17 maçta görev alırken, gol atma başarısı gösteremedi.



SİFTAH DAHİ YAPAMADI


Ligde sakatlığı ve performansı nedeniyle fazla süre alamayan oyuncu, 8 maçta ilk 11'de forma giyerken, 791 dakika sahada kaldı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın ligin son 2 haftasında Eskişehir ve Balıkesir maçında ilk 11'de görev verdiği Ganalı oyuncu, bu şansı iyi kullanamadı. Ligde 57 gol atan Karadeniz ekibinde, Ganalı hücum oyuncusu "siftah" yapamayarak bordo-mavili takımda kendisinden beklenenlerin çok uzağında kaldı. Ligde sadece 1 asist yapan Waris, Türkiye Kupası'nda 3, Avrupa Ligi'nde de 1 gol olmak üzere resmi maçlarda 4 gol kaydetti.



Mevlüt ve Gökhan İnler iddiası


Trabzonspor yönetimi gelecek sezon planlaması kapsamında transfer çalışmalarına hız verdi. Waris ve Yatabare'den beklenen verimi alamayan teknik direktör Ersun Yanal'ın Cardozo'nun yanına Mevlüt Erdinç'i istediği öğrenildi. Bordo-mavililere, Napoli'nin Gökhan İnler'i önerdiğini öne sürüldü. İtalyan ekibinin Gökhan'ın ikna edilmesi halinde her türlü kolaylığı sağlayacağı ifade edildi.



Trabzonspor'a dev forvet

Basketbolda Trabzonspor Medical Park, kadrosunu güçlendiriyor. Bordo-mavililer, bu sezon Polonya'da 'En Değerli Oyuncu' seçilen 28 yaşında ve 2.06 metre boyundaki Damian Kulig ile anlaştı.



#Spartak Moskova
#Trabzonspor
#Eskişehir
9 yıl önce