|

Trabzonspor Kenan ağabeyini kaybetti

Sabaha karşı saat 03.00 sıralarında İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsane ismi için bugün tören düzenlenecek. İskender'in naaşı, törenin ardından toprağa verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:33 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor ve Trabzon, Kenan ağabeyine ağlıyor. Trabzonspor camiasının yetiştirdiği duayen isimlerden, bordo mavililerin 'Kenan abi'si, Trabzonspor eski asbaşkanı, işadamı Kenan İskender, önceki gece sabaha karşı saat 03.00 sıralarında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İstanbul'da bir süredir tedavi gören 74 yaşındaki Kenan İskender'in ölüm haberini alan Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Nuri Albayrak ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş başta olmak üzere birçok seveni, İstanbul'daki evine giderek başsağlığı ziyaretinde bulundu. Dün Trabzon'a getirilen Kenan İskender'in naaşı, bugün saat 10.00'da Trabzonspor tesislerinde bulunan kulüp binası önünde düzenlenecek törenin ardından Trabzon İskenderpaşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.



KULÜPTEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Trabzonspor Kulübü, Kenan İskender'in ölüm haberi sonrası dün resmi internet sitesinden bir başsağlığı mesajı yayımlayarak "Divan üyemiz ve eski asbaşkanımız Kenan İskender'in vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İskender'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.


Yeni Şafak gazetesi olarak Kenan İskender'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dileriz.



O bir efsane!


1942 yılında Trabzon Erdoğdu'da doğan Kenan İskender'in Trabzonspor Kulübü'nde yönetici olmasının ilginç bir hikayesi mevcut. Trabzon'da ağabeyiyle mobilya işi yapan İskender, spor camiasının ileri gelenleri mağazalarına gelince yöneticilerin özel görüşmelerine tanık oldu; dışarıdan bir yönetici gibi sporcuların sorunlarıyla ilgilendi. Kulübün 10 milyon TL'lik borcuna 625 bin TL'lik katkıda bulunarak bir anda kendini yönetimin içinde buldu. Trabzonspor'un efsane olduğu dönemlerde genel kaptanlık yapan Kenan İskender, 1979-1980 sezonunda yönetime girdi. 1992'den sonra futbol şube sorumlusu olan Kenan İskender, daha sonraki dönemlerde asbaşkanlık görevini yürüttü. Kenan İskender, yaşamı boyunca, hep Trabzonspor'a olan hassasiyeti ile ömrünü doldurdu. Sahada, kulübede, masada dört dörtlük yöneticilik örneği gösterdi.



Başarı da yok kupa da


Trabzonspor'un 26 mayıs 2013'te yaptığı genel kurulda başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, camiaya seslenerek 2010-2011 sezonunda şike yapıldığıyla ilgili mahkeme sürecinin sonunda kupanın Trabzonspor'a geleceğini iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın şike davasında beraat yönünde mütalaa vermesi, Başkan Hacıosmanoğlu'nun camiaya verdiği 'kupa' sözünün önünü tıkamış oldu. Bu kupa için kendisini ortaya koyan Hacıosmanoğlu, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar için 'beraat' mütalaası sonrasında tam bir hayal kırıklığı yaşadı; camiaya da hayal kırıklığı yaşattı. Göreve geldikten sonra 37 futbolcu, 5 teknik adam değiştiren, buna karşın henüz bir başarı elde edemeyen Hacıosmanoğlu yönetimi, kupanın da gelme ihtimalinin zayıflamasıyla bir sözünü daha tutamamanın eşiğine geldi. Cuma günü hakimin vereceği kararı bekleyen camianın sessizliği sürerken, Aralık ayında yapılması beklenen olağan genel kurulda kupanın koz olarak Hacıosmanoğlu'nun önüne geleceği kesin. Daha önce birçok kez “Halilhodzic giderse ben de giderim”, Başarısızlık durumunda görevde olmam” sözleri veren ancak tutmayan Başkan Hacıosmanoğlu'nun Cuma günkü mahkeme sonrası ne karar vereceği merakla bekleniyor.



ŞOTA'ya ülkesinde şok tepki


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze ülkesinde de büyük bir şokla karşılaştı. Ağabeyi Revaz Arveladze'nin yarıştığı Gürcistan Futbol Federasyonu seçimleri için ülkesine giden Şota, seçim öncesi protesto edildi. Şota, gazetecilere konuştuğu sırada rakip aday Levan Kobiashvili'nin taraftarları kendisine tepki gösterdi. Dinamo Tiflis Başkanı Roman Pipia ile Şota arasında tartışma yaşandı. Sözlü olarak başlayan tartışma daha sonra tartaklanma aşamasına gelirken, Gürcü teknik adam etrafındakilerin yardımıyla hemen otele kaçırıldı. Gürcistan Futbol Federasyonu seçimlerini, Şota'nın ağabeyi Revaz Arveladze'den 3 oy fazla alan Levan Kobiashvili kazandı.


#Trabzonspor
#Kenan İskender
#Şota Arveladze
9 yıl önce