|

VAR'da itiraz hakkı geliyor

UEFA, VAR’da radikal değişiklik için IFAB’a gidiyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 29 Şubat 2020’de yapılacak IFAB toplantısında her devre için bir VAR itiraz hakkı verilmesini sağlayacak öneriyi sunacak.

Haber Merkezi
09:47 - 30/12/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:17 - 30/12/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Video Yardımcı Hakem Sistemi, Süper Lig'de geçen sezondan bu yana uygulanıyor.
Video Yardımcı Hakem Sistemi, Süper Lig'de geçen sezondan bu yana uygulanıyor.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili radikal bir kural değişikliğine gitmeye hazırlanıyor.

UEFA Elit Teknik Direktörler Semineri’nde Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Max Allegri, Carlo Ancelotti ve Zinedine Zidane’ın dahil olduğu bir grupla VAR ile ilgili görüşlerini alan Ceferin, ofsayt ve elle oynama konularında uzlaşı sağlayamadı. UEFA Başkanı Ceferin de bu konuyla ilgili, “VAR ekranında oyuncuların durdukları yerler, pozisyonları ve karar vermek tamamen kişiye göre yorumlanabilir. Bu durumlarda bir oyuncunun ayakkabı numarası daha büyük, birinin daha büyük burnu var diye ofsayt çalınmasın istiyor” ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlerin önerisi ve futbolcular ile kulüplerden aldığı görüşler üzerine Ceferin, VAR ile ilgili yeni kararların alınacağı 29 Şubat 2020’deki IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) toplantısında değişiklik önerisinde bulunacak. UEFA’nın isteği her takıma devre başına bir VAR itiraz hakkı vermek ve bu şekilde VAR’a olan güvensizliğin önüne geçmek. Bu itirazı teknik direktörler, tenisteki hak gibi kullanabilecek. Hakemler, teknik direktörün itirazı sonrası monitöre gitmek ve pozisyonu tekrar izlemek zorunda olacak.


#VAR
#UEFA
#Caferin
4 yıl önce