|

Yankaya Saracoğlu'ndan çıkamaz

"Hakem hata yapabilir ama hatasını MHK ve TFF de kabul edecek. Şimdi bizim 3 puanımız ne olacak? Özgür Yankaya bir daha bizim maçımıza gelemez, gelse de taraftar stattan çıkartmaz"

Yeni Şafak
04:00 - 26/02/2015 الخميس
Güncelleme: 23:51 - 25/02/2015 الأربعاء
Diğer
Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta 2-1'lik Akhisar Belediyespor yenilgisiyle liderliği Galatasaray'a bırakırken, maçın  hakemi Özgür Yankaya'ya tepkiler dinmiyor. Maçı tribünde izleyen, hakem yönetimine ateş püsküren Başkan Aziz Yıldırım sessizliğini de bozdu. "Hakem hata yapabilir. Ama hakemin hata yaptığını MHK ve TFF de kabul etmelidir" diyen Başkan Yıldırım, "MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Akhisar maçını 90 dakika izlesin. Emre'nin ayağına basıldığı pozisyon kırmızı kart. Mehmet Topal'ın pozisyonunda 4. hakem orta hakeme 'at' diyor. Hakem hata yapmıştır, 8.2 puan alamaz. Hakem bazı pozisyonlar bizim avantajımızı kesti. Hakem maçı katletmiştir. Akhisar galip gelmiştir, tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

SUSSAK TEPKİ GÖSTERMEDİ DİYORLAR 

F.Bahçe Başkanı, tepki dolu sözlerini şöyle sürdürdü: "Akhisar Belediye maçını kaybetmemiz önemli değil ama hakem hataları Trabzonspor maçıyla başlamıştır. Akhisar maçında hakem Mehmet Topal'ın pozisyonundan sonra dağıldı. 3 puanımızı kim telefi edecek? Şimdi biz ne yapacağız? Konuşsak ceza alıyoruz. Sussak 'tepki göstermedi' diyorlar. Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez, gelirse de o stattan çıkamaz. 'Biz konuşmayalım Türk sporu için susalım, edelim' derken, Herkes üzerine düşen görevini yapsın. Nasıl gelip bir daha maçı yönetecek. Taraftar ne yapacak? Taraftar 1. dakikadan başlayıp 90. dakikaya kadar tepki koyacak. Eğer biz başlarsak ceza meza bizi kesmez. Sahanın ortasına otururum. Federasyon ve MHK'den isteğim hakemlere ceza versin."

13'te 13 yaparız

Ligde Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor karşısında Kadıköy’de beklenmedik puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe yeni hedefini belirledi. 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında 17’de 16 yaparak şampiyon olan sarı-lacivertliler, bu kez ligde kalan 13 maçta 13 galibiyet hedefliyor. Teknik direktör İsmail Kartal oyuncularla yaptığı toplantıda, “Ligde kalan 13 maç ve alınacak 39 puan var. Bu maçların hepsini kazanacak güçteyiz. Bunu sizlerin kalitenizi ve gücünü bildiğim, sizlere güvendiğim için söylüyorum. Bizim için artık her maç final. Şimdi başınızı kaldırın. Kolay tek maç bile yok. Bunu kafanıza sokun. Ligde her takım puan kaybediyor. Kalan maçlarımızı kazanarak yeniden liderliği alacağız ve sezonu da şampiyon tamamlayacağız” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile yabancı futbolculardan Dirk Kuyt da futbolcular olarak üzerlerine düşen sorumluluğu bildiklerini ve birlik beraberlik içinde hareket ederek şampiyon olacaklarını iddia ederek “Arkadaşlar, umutsuzluk yok. Önümüze çeşitli engeller çıkacak ve pes etmeyeceğiz. Moralimizi de bozmayacağız. Fenerbahçe’yi sezon sonunda şampiyon yapacağız” sözleriyle hocaları Kartal’a söz verdiler. 


Dar alan çalışması

F.Bahçe, deplasmanda Torku Konya ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Çalışmayı Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler de izledi. Sarı-lacivertli futbolcular, dar alanda pas organizasyonları ve dar alanda çift kale maç yaptı. Emre, Alper ile Hasan Ali takımdan ayrı  çalıştı.


Sakatlar tedavide

F.Bahçe’de sağlık heyeti Torku Konyaspor maçı öncesi seferberlik ilan etti. Takımdan ayrı çalışan Alper Potuk ile Hasan Ali’nin yanı sıra Gökhan, Emre, Egemen, Bekir ve Mehmet Topal’ın da çeşitli sakatlıkları var. Sağlık heyeti, Gökhan, Emre, Egemen, Bekir ve Mehmet Topal'a antrenmanların yanı sıra tedavilerine yönelik çalışmalar da yapıyor. Bu futbolculara Cumartesi oynanacak maça kadar ağır yüklemeler yapılmayacak. Emre’nin adalesinde, Mehmet Topal’ın ayak bileğinde, Bekir’in belinde, Gökhan’ın yumuşak dokusunda ezilme ve Egemen’in ise kasıklarında sorunlar bulunuyor. 

#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Özgür Yankaya
٪d سنوات قبل