|

Yeniler bir adım önde

Defansta Song ile Egemen'in, orta alanda Colman ve Selçuk'un, ileri de ise Gökhan Ünal'ın yeri garanti gibi. Yenilerden bir tek Cale'nin durgun olduğu gözleniyor.

Kamil Anahar
00:00 - 15/07/2008 Salı
Güncelleme: 01:34 - 15/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Yeniler bir adım önde
Yeniler bir adım önde

2008-2009 sezonuna Avrupa Kupalarına katılma ve şampiyonluk parolası ile hazırlanan Trabzonspor'da isimleri heyecan uyandıran yeniler, eskilerden bir adım önde gidiyor. Trabzonspor kampında en çok yeniler merak ediliyor. Yeni gelen oyuncuların antrenman performansları eskilerden çok daha güçlü seyrediyor. Yeni transferler, mevkilerindeki rakiplerinin önüne geçip hazırlık maçlarında forma şansı yakalayabilmek için var güçleriyle çalışıyor. Bununla birlikte Trabzonlu oyuncular ve Trabzonspor'da gedikli sayılanların temposu da iyi seviyede.

Ne var ki yeni transferler ve özellikle de gençler ile gurbetçiler bütün ağabeylerinden çok daha iyi görüntüler sergiliyor. Geçen yıldan kadroda kalan Tolga Zengin , idman eksiği bulunduğu için taktik çift kalelerde kaleye dahi geçemedi. Geçen yıldan takımda kalan Tayfun Cora nispeten iyi çalışıyor. Ferhat Çökmüş, Serkan ve Adnan'ın performansları vasatı aşamadı. Zaman zaman arkadaşlarının temposuna çıkar gibi olsalar da mevkilerinde rekabet ettikleri isimler onlardan çok daha hazır görüntüler veriyor. Bu isimler yeni sezonda formalarını kaptırabilirler.


UYUM SÜRECİ AŞILDI GİBİ

Rahatlıkla, transferi taraftarlarda büyük heyecan oluşturan Arjantinli Colman'ın, Ferhat ve Hüseyin'den, Vestel Manisa'dan gelen ve teknik direktör Ersun Yanal'ın eski göz ağrısı Selçuk İnan'ın ise Serkan ve Adnan'dan çok daha önde diyebiliriz.

Trabzon'un diğer eskilerinden genç yetenek Barış, Yattara ve Ergin Keleş kendini bulmaya çalışıyor. Umut Bulut ise iyilerden. Takımın geçen yıldan kalanlar içinde en iyi düzeyde olanı devre transfer edilen kaleci Recep Onur Kıvrak. Onu Tayfun ve Umut takip ediyor. Umut yüzde 70, Tayfun da ona yakın seviyelerde. Ancak kenardan Sami, Colman, Song, Selçuk, Onur, Giray gibi isimlerin inanılmaz arzusuna bakınca genel olarak yenilerin eskilerden çok daha gayretli olduğunu gözlemlemek hiç zor olmuyor. Bursa'dan alınan Egemen Gökhan golleriyle dikkat çekiyor ve forması garanti durumda. Egemen ise hırsı ve mücadelesi yapısıyla savunmanın gediklisi olacak gibi. Yenilerden sadece Hırvat futbolcu Cale biraz durgun.

Ayrıca yeni transferlerin hepsi arkadaşları ile çok kısa sürede adaptasyon sağladıkları da dikkat çekiyor.


Yanal'dan futbolculara teşekkür

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu-Gerede'de sürdüren Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, yaptığı özel toplantıda futbolculara çalışmalardan dolayı memnuniyetini ilettiği öğrenildi. Dünü izinli geçiren Trabzonspor çalışmalara dün yeniden başladı. Dün öğle çalışmasından sonra izinli olan futbolcuların bir bölümü izinlerini Ankara'da geçirirken, bir bölümü de kamp yapılan otelde kalmayı tercih etti.



16 yıl önce