|

150 milyon kişinin verileri çalındı

Under Armour markası MyFitnessPal isimli uygulamanın 150 milyon kişiye ait verileri çaldığını ortaya çıkardı. Uygulama tarafından alınan gereksiz izinler nedeniyle önemli kişisel bilgiler bilgisayar korsanlarının eline geçti.

Yeni Şafak
11:12 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 15:43 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ünlü spor giyim markası Under Armour, milyonlarca kişiyi etkileyen veri ihlalini ortaya çıkardı.
Ünlü spor giyim markası Under Armour, milyonlarca kişiyi etkileyen veri ihlalini ortaya çıkardı.

Spor ve beslenme takibi uygulaması olan MyFitnessPal hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Facebook’un geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Cambridge Analytica veri skandalıyla beraber tüm teknoloji firmaları harekete geçti. Bunun üzerine akıllara ya diğer uygulamalar veri ihlali yapıyorsa sorusunu getirdi.

Under Armour tarafından yaklaşık 150 milyon kişiye ait verilerin MyFitnessPal uygulamasındaki bir güvenlik ihlali nedeniyle çalındığı dile getirildi. Bir güvenlik şirketi olmadığı için farklı kurumlarla çalışması gereken firma bu tespiti geçtiğimiz ayın son günlerinde fark etti. Veri güvenliği konusunda lider olan şirketler sürece dahil olarak araştırmayı tamamladı.

Bilgisayar korsanları söz konusu güvenlik ihlalinden faydalanarak e-posta, kullanıcı isimleri ve cihaza kayıtlı şifreleri çaldı. Uygulamanın aldığı gereksiz izinlerde bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırmış.

Ödeme bilgileri farklı bir havuzda toplandığı için bilgisayar korsanlarının bu 150 milyon kişinin kredi kartı bilgilerine ulaşamadığı belirtiliyor. Mağdur olan kullanıcılar bugün itibariyle e-posta yoluyla bilgilendirilecek. MyFitnessPal uygulaması önlem amaçlı olarak kullanıcıların şifrelerini değiştirmesini istedi.

#Myfitnesspal
#underarmour
#veri ihlali
6 yıl önce