|

Kamu çalışanlarına Whatsapp gibi uygulamalar yasak

Meclisten geçen sosyal medya yasası kamu çalışanlarını da ilgilendiriyor. Yasayla birlikte kamu çalışanları iş için Whatsapp ya da Telegram gibi yabancı menşeili platformları kullanamayacak. Kişisel işlerinde kullanım konusunda ise bu konuda bir engelleme bulunmuyor. Kamuda kullanımın yasak olmasının sebebi ise bu tarz uygulamalar üzerinden yabancıların bilgilere erişebilmesi ihtimali.

10:57 - 29/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 13:21 - 29/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sosyal medya ile ilgili yasa tasarısını Meclis'ten geçerken yasanın bir bölümü de kamu çalışanlarını ilgilendiriyor.

Geçen yasaya göre kamu çalışanları iş için haberleşme yöntemi olarak Whatsapp, Telegram gibi uygulamaları kullanamayacak bunun yerine bu uygulamaların yerli muadilleri tercih edilecek.

  • Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin açıklamalarına göre bu düzenleme, "kamu kurumlarının bilgi sistemlerinde karşılaşılan güvenlik risklerinin azaltılması" amacıyla uygulamaya koyuldu. Kamu çalışanlarına yönelik yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi uyarında yabancı şirketlere ait haberleşme uygulamaları yerine yerli uygulamalar kullanılacak.

Kamu çalışanları özel hayatlarında Whatsapp kullanabilecek mi?


Özel hayatlarında ise bu uygulamalar ile ilgili hiçbir sınırlama bulunmuyor. Kamu çalışanları kişisel işlerinde Whatsapp ve ya Telegram gibi uygulamaları kullanabilir.

Bu yasanın arkasındaki motivasyonlardan biri güvenlik olurken diğeri de yerli uygulamaları kullanmayı teşvik etmek.

Daha önce bu alanda kullanılması için PTT Messenger geliştirilmişti. Uygulamaya olan talebin artması bekleniyor.

#kamu çalışanları
#whatsapp
#telegram
#işte
#kısıtlama
#ptt messenger
4 yıl önce