|

PUBG'den Fortnite'a telif hakkı davası

PUBG Corp. son dönemlerde kendisine yaklaşan ve oyun tarzları benzeyen Fortnite’a oyun deneyimi kopyalamak nedeniyle telif ihlali davası açtı. Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde Fortnite’ın yapımcısı Epic Games hakkında dava açıldı.

Yeni Şafak
15:38 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:46 - 29/05/2018 Salı
Diğer
PUBG Corp., Fortnite'ın yapımcısı olan Epic Games şirketine dava açtı.
PUBG Corp., Fortnite'ın yapımcısı olan Epic Games şirketine dava açtı.

Player Unknown’s Battle Grounds (PUBG) oyunu geçtiğimiz yıl piyasaya çıktığı gibi ‘battle royal’ tarzı oyunların popülaritesi bir anda tavan yaptı. Fortnite’ın ücretsiz olması PUBG’nin birinciliğini kaybetmesine neden oldu.

PUBG-Fortnite rekabeti, PC ve oyun konsollarından mahkeme salonlarına doğru kayıyor. PUBG’nin yapımcısı olan Güney Kore merkezli PUBG Corp.,telif hakkı ihlali nedeniyle Fortnite’ın yapımcı şirketi Epic Games’e dava açtı. PUBG Corp.’un iddiasına göre Fortnite oyunu PUBG’nin oyun deneyimini kopyaladı.


PUBG Corp., geçtiğimiz yıl Eylül ayında bir açıklama yaparak Fortnite’ın PUBG’nin battle royal deneyimini kopyalayacağından endişeli olduğunu dile getirmişti. PUBG’nin ilk battle royal yani hayatta kalma oyunu olduğunu da iddia etmişti. Şimdi de Seul Merkez Bölge Mahkemesi, Fortnite’ın PUBG’nin kopyası mı yoksa özgün bir oyun olduğu hakkında karar verecek.


PUBG-Fortnite arasındaki yasal savaş, şu an için Güney Kore’yle sınırlı kalacak gibi görünüyor. Ancak mahkemenin Fortnite aleyhine vereceği bir karar, oyunu global olarak etkileyecektir.

#PUBG
#Fortnite
#Oyun
6 yıl önce