Hüseyin Berk
21:53, 02/10/2024, ÇarşambaG: Güncelleme: 21:59, 02/10/2024, Çarşamba

181 füzeli tiyatro: İran'ın saldırısında nasıl oldu da bir tane İsrailli ölmedi?

Terör devleti İsrail'in saldırılarına yanıt veren İran, dün gece saatlerinde Tel Aviv'e füzelerle saldırdı. 500'den fazla füzenin ateşlendiği belirtilirken bunlardan sadece 3'te birinin İsrail topraklarına düştüğü açıklandı. Gelişmeyi tvnet canlı yayınında değerlendiren Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İran'ın saldırısındaki çelişkilere değinip, "181 füzenin düştüğü ortamda nasıl olur da kimse ölmez, bu nasıl bir tiyatro?" diye sordu. Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal ise iki ülke arasındaki gerilimin 'danışıklı dövüş' olduğunu vurgulayıp, "İran yönetimi kendi halkına durumu anlatamayacak hale geldi, bir şeyler yapıyormuş gibi görünmeye çalışıyor" dedi.

Terör devleti İsrail'in, Lübnan'da Hizbullah'ın komuta kademesine yaptığı suikastlar sonrasında Orta Doğu'da gerilim tırmandı.İran, dün gece İsrail'e 500 füzeden oluşan bir saldırı başlattı.

Füzelerden 181'inin İsrail'e düştüğü belirtilirken, saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ise vatandaşlarından ölen olmadığını açıkladı.

Yaşanan gerilim Ersin Çelik moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Siyaseten programında masaya yatırıldı.

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İran'ın saldırısındaki çelişkilere değindi.

"181 füzeli tiyatro"

"181 füzenin düştüğü ortamda nasıl olur da kimse ölmez, birisi bana anlatsın"
diyen Kılıçarslan,
"Böyle bir saldırıyı saatler öncesinden hem Amerika'ya hem Rusya'ya söyler misin abi? Aynı saatteki silahlı saldırıda iki mücahit 8 kişiyi öldürdü. Sen koca devlet nasıl olur da 181 füzeyle bir kişiyi bile öldüremezsin. Bir kişi ölmüş o da Filistinli. Bunun nasıl olabildiğini bana birinin izah etmesi lazım. Bu nasıl bir tiyatro?"
tepkisini dile getirdi.

"İran ile İsrail'in yaptığı danışıklı dövüş"

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal ise İran yönetiminin artık halkına kendi içine düştüğü durumu anlatamayacak duruma geldiğini söyleyip, İran'ın bir şeyler yapmaya çalışıyormuş gibi göründüğünü ifade etti.

İsrail'in yaşananları sineye çekerek dalga geçtiğini de vurgulayan Ünal,
"Ben 181 füzede bir kişinin bile ölmediğine inanmıyorum, gizliyorlardır. İsrail bu haberleri saklayarak itibarını yükseltiyor"
dedi.
Yaşananları 'danışıklı dövüş' olarak niteleyen Ünal,
"İran medyası, Çin'deki eski yangın görüntüleriyle algı yapmaya çalışıyor. Tel Aviv gibi gösterip propaganda yapıyorlar."
ifadelerini kullandı.

İran İsrail'e füze yağdırdı: Bağdat'ta sevinç gösterileri, ABD'den tepki mesajı
Özgün
İran İsrail'e füze yağdırdı: Bağdat'ta sevinç gösterileri, ABD'den tepki mesajı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e misilleme sonrası açıklama: İran'la çatışmaya girmeyin
Dünya
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e misilleme sonrası açıklama: İran'la çatışmaya girmeyin
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan 'İsrail ile barış' açıklaması: Kan dökülmesine karşıyız
Dünya
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan 'İsrail ile barış' açıklaması: Kan dökülmesine karşıyız
İran soykırımcı İsrail’e balistik füzelerin fırlatıldığı ana ait görüntüleri paylaştı
Dünya
İran soykırımcı İsrail’e balistik füzelerin fırlatıldığı ana ait görüntüleri paylaştı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026