https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/2/18/f6e3c375-12r4zbhlh8800qttism3fo0b.webp
13:42, 18/02/2026, Çarşamba

Bakan Tekin’den muhalefete salvo: Sizi okuma yazmaya davet ediyorum

Milli Eğitim Bakanlığı, Ramazan ayına özel olarak 81 ilde tüm eğitim kademelerini kapsayan yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan programa göre, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri kültürel değerleri cami ziyaretleriyle yerinde deneyimleyecek, lise öğrencileri ise alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenecek iftar buluşmalarında bir araya gelecek. Okullarda yardımlaşma, dayanışma ve manevi değerlerin işleneceği bu etkinlik dizisi, siyasetin fitilini ateşledi. Bakan Tekin, TVNET ekranlarında canlı yayına çıkarak son günlerin en çok tartışılan konusu "Ramazan Genelgesi" hakkında ezber bozan açıklamalarda bulundu. Muhalefetin "laiklik" ve "anayasa" üzerinden getirdiği eleştirilere canlı yayında, belgeleriyle yanıt veren Bakan Tekin, eğitim sistemindeki yeni rotayı net bir şekilde çizdi. Bakan Tekin, "Anayasaya aykırı tek bir kelime yok" diyerek eleştirileri boşa çıkarırken, muhalefeti sert bir dille ‘okuma yazma bilmemekle’ suçladı.

Genelgenin iki sayfadan oluştuğunu belirten Tekin, metnin okunmadan yorumlandığını ifade etti.

"İki sayfalık bir genelge var. Lütfedip okusalar ya da okuma yazma bilseler okuyacaklar zaten. Okusalar o kadar güzel izah ettik ki genelgede bu etkinliklerle nereye varmak istediğimizi çok net anlattık”
diyen Tekin, eleştirilerin dayanaksız olduğunu söyledi.
Tekin, gönderilen metinlerde ve örnek etkinlik listesinde anayasaya aykırı herhangi bir ifade bulunmadığını belirterek,
“Anayasaya aykırı tek bir kelime yok”
dedi.

‘AMACIMIZ MİLLİ ŞUURU GÜÇLENDİRMEK’

Bakan Tekin, uygulamanın temel amacının öğrencilerde dayanışma ve birlik duygusunu güçlendirmek olduğunu söyledi.

“Bu kadar çatışmanın ve sosyal medya üzerinden farklı dayatmaların olduğu bir ortamda çocuklarımızın milli şuurunu geliştirecek, dayanışma ve birliktelik arzusunu perçinleyecek çalışmalar yapmak istiyoruz”
ifadelerini kullandı.

‘ELLE TUTULUR HİÇBİR TARAFI YOK’

Laiklik tartışmalarına da değinen Tekin, yıllarca üniversitelerde anayasa hukuku dersi verdiğini hatırlatarak, laikliğin doğru anlaşılması gerektiğini belirtti. Eleştirileri
“cehalet”
olarak nitelendiren Tekin, muhalefete
“okuma yazma öğrenmelerini”
ya da
“okuduklarını anlamakta zorlanıyorlarsa danışman desteği almalarını”
tavsiye etti.
Bakan Tekin, yapılan eleştirilerin
“elle tutulur hiçbir tarafı olmadığını”
sözlerine ekledi.

Nefes yazarı Deniz Zeyrek MEB’in Ramazan genelgesinden rahatsız oldu
Gündem
Nefes yazarı Deniz Zeyrek MEB’in Ramazan genelgesinden rahatsız oldu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026