
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İngiltere’nin başkenti Londra’da yabancı iş insanlarının da katıldığı uluslararası toplantıda ezber bozan açıklamalara imza attı. Deprem bölgesinde hayata geçirilen dev konut projelerini ve devletin refleksini öven Erol, "450 bin konutu çok kısa sürede bitirmek kolay iş değildir, bu bir başarı hikayesidir. Sürecin planlanması ayrıca bir yetenektir" diyerek eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'na ve devlet kurumlarına teşekkür etti. Muhalefet sıralarından gelen bu objektif takdir, siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Londra'da Yabancı İş Dünyasına "Türkiye" Övgüsü
Siyasetin kutuplaşmış ikliminde nadir görülen devlet adamlığı örneği, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi. Londra'da çok sayıda yabancı yatırımcı ve iş insanının katıldığı üst düzey bir panelde konuşan Erol, Türkiye'nin afet yönetimi ve yaraları sarma kapasitesini uluslararası arenada göğsünü gererek anlattı. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen devasa inşaat hamlesine dikkat çeken CHP'li vekil, binaların teslim hızının dünya standartlarının üzerinde bir organizasyon yeteneği gerektirdiğini vurguladı.

"450 Bin Konutu Bitirmek Kolay Değil, Bu Bir Yetenektir"
2020 Elazığ depreminde dönemin bakanıyla koordineli çalıştıklarını ve sahayı çok iyi bildiğini belirten Gürsel Erol, Londra'daki kürsüden şu ifadeleri kullandı: "2020'de Elazığ'da deprem yaşadık. Sayın bakanımız 2 ay boyunca şehirden ayrılmayarak çok kısa sürede 25 bin konut yaptı ve barınma sorununu çözdü. Müthiş bir performans gösterildi. O dönem hızlı alınan tedbirler sayesinde 2023 depreminde Elazığ'da bir tek can kaybımız olmadı, bir binamız yıkılmadı. Buradan Sayın Bakanıma teşekkür ederim. 450 bin konutu bu kadar kısa sürede bitirmek ve insanları barındırmak kolay bir iş değildir. Bu bir başarı hikayesidir. Bir tarafta asrın felaketi yaşanırken, diğer tarafta çözüm üretebilme kapasitesi sadece ekonomik güçle açıklanamaz; bu organizasyon ve planlama ayrıca bir yetenektir."

Siyaset Kulisleri Bu Konuşmayı Konuşuyor
Gürsel Erol’un yurt dışındaki bir platformda parti siyasetini bir kenara bırakarak devletin icraatlarını savunması ve "hakkı teslim etmesi" sosyal medyada ve Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Bir muhalefet milletvekilinin, yabancı iş insanları önünde Türkiye'nin kriz yönetimi refleksini "başarı hikayesi" olarak tanımlaması, her kesimden büyük takdir topladı.










