Gökyüzünde elektronik harp provası: Çok uçaklı taarruz başarıyla tamamlandı

13:109/02/2026, Pazartesi
IHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Balıkesir'de konuşlu 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesindeki jet filolarının katılımıyla düzenlenen elektronik harp destekli "çok uçaklı taarruz" eğitiminin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Görev dönüşünde Çanakkale Şehitliği üzerinde gerçekleştirilen saygı selamlaması, anlamlı görüntülere sahne oldu.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı 161'inci ve 162'nci Jet Filo Komutanlıkları, hava savunma yeteneklerini geliştirmek amacıyla kapsamlı bir tatbikata imza attı. Elektronik harp unsurlarının da dahil edildiği eğitimde, çok sayıda uçağın koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği taarruz senaryoları üzerinde çalışıldı. MSB’den yapılan açıklamada, yüksek teknik kabiliyet gerektiren eğitimin hedeflenen başarıyla icra edildiği vurgulandı.

Zorlu görev uçuşunun ardından Bandırma’ya dönüş yoluna geçen jet pilotları, anlamlı bir rotayı takip etti. Çanakkale hava sahasına giren filolar, tarihi yarımada üzerindeki Çanakkale Şehitliği’ni selamladı. Bakanlık, bu özel anları "Her karış toprağı kahramanlık kokan bu mukaddes diyarda, ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü tarihe altın harflerle yazdıran ecdadımızı saygıyla selamladık" ifadeleriyle paylaştı.

#Milli Savunma Bakanlığı
#Balıkesir
#6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı